MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Helena Proos – för ett bättre ledarskap

Posted on

helena_debattJag brukar säga att jag är stolt sosse. Det står jag för! Ikväll var jag extra stolt – stolt över att vi har Helena Proos som vår kommunalrådskandidat!

Helena hade blivit inbjuden att debattera lokalpolitik mot moderaternas förstanamn Ingvar Smedlund på All In. Moderaterna i Enköping har kört detta koncept under ett par veckor där man debatterat mot olika partier i hopp om att vinna väljarsympatier. Men ikväll stötte moderaterna på patrull!

Trots ”hemmaplan” och med en moderat moderator var det spel mot ett mål. Helena var som vanligt lugn, trygg och saklig i sin argumentation och hela tiden med svar på tal. Något som märkbart störde Smedlund!

Självklart kom den i lokalpressen så hett omdebatterade parkeringsfrågan upp. Smedlund var inledningsvis mycket tydlig med att moderaterna inte ser vårt förslag om en timmes fri parkering på centrumnära parkeringsplatser som ett alternativ utan eventuellt kunde tänka sig några fler korttidsparkeringar.

När Helena påpekade att moderaterna inte ens tagit upp det ledamotförslag som vi från S la i tekniska nämnden om en timmes fri parkering utan istället skickat frågan på ytterligare en moderat utredning blev det ganska tyst från Smedlund. Han menade att han inte suttit med i nämnden och inte kunde svara för vad som sagts där. Andrahandsinformation är ingen bra debatteknik och ändå skulle det återupprepas under kvällen!

Debatten fortsatte med olika ämnesområden där skiljelinjerna blev tydliga, men det fanns också frågor där de två debattörerna var överens. Avslutningsvis gav moderator Buskenström de båda möjlighet att ställa en fråga till sin motståndare som man ville ha svar på.

Ingvar Smedlund frågade vad vi Socialdemokrater menar med att vi ska bli en toppkommun vad gäller skolan. Helena svarade att de båda partierna i grund och botten förmodligen har liknande mål med skolan och sträckte ut handen för ett brett politiskt samarbete för att vi verkligen ska bli en toppkommun och inte tillhöra den sämsta tredjedelen i landet som det är nu!

Helena lyfte frågan om det politiska klimatet, som hon menade varit mycket gott under den innevarande mandatperioden.

Du gjorde mig både besviken och ledsen i morse när jag läste din insändare i EP (läs mer om denna insändare här) där du ljög om att vi inte vill bygga hyresrätter i Åkersberg” sa Helena och fortsatte: ”Är det din ledarstil?

Smedlund svarade något i stil med att han fått information om att vi skulle ha sagt nej till hyresrätter vid något möte han själv inte deltagit i. Märkligt att då över huvud taget kritisera, och dessutom felaktigt kritisera, med andrahandsinformation som grund – igen!

När Helena redogjorde för vad som egentligen hade sagts svarade Smedlund med total tystnad!

Enköping behöver ett nytt ledarskap och ikväll visade Helena prov på ett gott och ärligt ledarskap. För er som inte kunde närvara vid kvällens debatt kommer ni få möjlighet att se det på Youtube när moderaterna lägger upp det på sin kanal (förhoppningsvis föra valdagen)!

Som sagt – jag är alltid en stolt sosse, men ikväll var jag extra stolt. Stolt över att tillhöra samma lag som rygbymorsan från Enköping – Helena Proos!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.