MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

If you scratch my back

Posted on

Tema Nepotism fortsätter!

På ledarsidan i Aftonbladet idag skriver Eva Franchell om hur ”M-kompisar tjänar på politiken”!

Den här gången handlar det om Peje Emilsson som gjort sig en rejäl hacka på såväl friskolor som privat äldrevård. Hans nästa projekt är dock kanske aningen mer kontroversiellt!

Emilsson är, tillsammans med ett antal personer, markägare på Eknö som ligger någon sjömil från välkända Sandhamn i Värmdö kommun. I och med en ökad turisttillströmning till ön denna sommar vill nu Emilsson ta ut en landstigningsavgift av turisterna!

Jodå, det är helt sant! Peje Emilsson vill helt enkelt ha betalt av den som vill sätta sin fot på hans mark!

Att det råder allemansrätt i konungariket Sverige verkar ha gått den gode Emilsson helt förbi!

Om någon i kommersiellt syfte fraktar ut folk till Sandhamn för att tjäna pengar så kanske det är rimligt att man hjälper till att betala för att ön ser snygg och fräsch ut.” säger Emilsson till DN.

Vad är nästa steg? Att ta ut en landstigningsavgift av de som turistar med färjetrafiken till och från Stockholm? (Hemska tanke om jag nu satt griller i huvudet på något moderat stadsborgarråd i huvudstaden!)

Vad har nu detta med svågerpolitik att göra undrar säkert vän av ordning.

Ja, då får man kanske gå tillbaka i tiden en del för att se Peje Emilssons kopplingar till den sittande moderata ledningen.

Som ungmoderat tillbringade Emilsson en hel del tid tillsammans med den inte helt okände Carl Bildt, regeringens och landets utrikesminister (enligt uppgift dinerar de två fortfarande när tillfälle ges).

Emilsson startade också upp Kunskapsskolan med ett annat känt ansikte, nämligen Anders Hultin. Denne Hultin är också han moderat och var ordenligt nöjd när JB Education, som han var chef för, gick i konkurs. Så nöjd att han på sociala media förmedlade detta med en bild på ett förhållandevis dyrt vin och med texten:

Because I’m worth it!

När Hultin gifte sig stod som best man ingen mindre än Sveriges finansminister, Anders Borg!

Borg sitter i samma regering som Carl Bildt, som alltså äter middagar tillsamman med nyss nämnda Peje Emilsson.

Cirkeln är sluten!

Begreppet ”If you scratch my back…” känns ligga nära till hands! Frågan är om Emilsson tänkt ta ut en avgift av sina partikamrater när de besöker honom på Eknö. Ja, kanske men det lär ju inte drabba någon fattig!

/Matz

One thought on “If you scratch my back

  • Matz Keijser's Blogg | Engström håller GD om ryggen 25 augusti, 2013 at 22:54
    Reply

    […] För ett par veckor sedan skrev jag ett blogginlägg om svågerpolitik och frågan är om inte detta kan sorteras under samma rubrik – ”If you scratch my back…”! […]

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.