MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Ilska över sanningen!

Posted on

Jag sitter i parkområdet utanför kommunhuset efter lunchen och njuter av sensommarsolen som envist biter sig fast och värmer. Läser en artikel om Anna Lindhs politiska gärningar och hennes liv och fascineras fortfarande av hennes rättspatos, kampen för mänskliga rättigheter och alla människors lika värde.

Det har gått 10 år, men fortfarande är det svårt att förstå hur det kunde hända. Det är fortfarande en blandning av saknad och ilska som bubblar inombords.

När jag nästan läst klart artikeln kommer en äldre man, dryga 70, in i samma parkområde som jag sitter i. Han ser mig inte. Han är välklädd.

Med målmedvetna steg går han fram till en papperskorg, som finns mellan ett par bänkar. Han böjer sig ner och sträcker ner handen i papperskorgen. När han åter lyfter ur handen har han ett fast grepp om en tomburk.

Nu vänder han sig försiktigt om och möter min blick. Snabbt stoppar han tomburken innanför jackan och som en skamsen hund böjer han sitt huvud och försvinner snabbt från platsen.

Nu övergår min tidigare blandade känsla till att enbart inrymma ilska. En ilska över att den generation som byggt vårt land idag får betala ytterligare och måste vända på varenda krona för att få vardagen att gå ihop!

En ilska över att de borgerliga partierna slår sig för bröstet över den skattesänkning man genomfört för pensionärer. Till vilken nytta?

Senast i raden var det centerns riksdagsledamot från Enköping, Solveig Zander, som i senaste numret av EnaHåboTidningen ville glänsa lite extra i sensommarsolen. Hon pratar om en ”hållbar och målinriktad politik” som gör det möjligt att sänka skatten för pensionärer.

I god borgerlig anda försöker hon svartmåla den Socialdemokratiska politiken.  Hon påstår också att centern och de övriga allianspartierna fortsätter arbeta för ett ”hållbart och rättvist skattesystem”! Det är skrattretande!

Sanningen är ju den att skatteklyftorna ökar mellan pensionärer och de som jobbar. Den ”skattelättnad” borgarna nu levererat kommer att med råge ätas upp av såväl ökade kostnader som att inkomstpensionen minskar!

I Solweig Zanders Sverige ökar klyftorna i samhället – de rika blir allt rikare och de fattiga blir både fattigare och fler. Även detta är ett faktum som Zander även tidigare bevisat att hon blundar för.

När pensionärer letar tomburkar i Zanders hemstad och fattigdomen ökar i Sverige – då solar sig Zander och borgerligheten i sensommarsolen och slår sig för bröstet!

Anna Lindhs kamp för ett jämställt, rättvist och medmänskligt samhälle måste leva vidare. Ett första mål i denna kamp är maktskifte 2014 – i riket, landstinget och hennes hemkommun Enköping!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.