MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Kent Perssons käftsmäll

Posted on

Moderaterna vill stoppa asyl- och anhöriginvandringen och deras partisekreterare Kent Persson går till och med så långt som att han menar att invandringen är ett ”samhällsproblem”!

Timingen kunde inte varit sämre!

Idag presenterar Stefan Fölster, chef för Reforminstitutet och professor i nationalekonomi, en rapport som visar på att  invandrartäta orter i genomsnitt har mindre sociala problem än orter med liten invandring!

Bland annat menar Fölster att: ”en pseudodebatt om invandringens effekter tillåts skyla över att Sverige har stora och växande sociala problem i invandrarfattiga orter”!

Det här måste komma som en rejäl käftsmäll för moderaterna! Precis när man trodde sig hittat en ”ny” väg till väljarna kommer denna rapport som ett bombnedslag!

Det som partisekreterare Kent Persson kallar för ett samhällsproblem visar sig vara störst i så kallade invandrarfattiga orter!

Enligt Fölsters rapport har de 20 sämsta orterna färre invandrare än snittet, medan det för de 20 bästa är tvärt om – fler invandrare än snittet!

Man har också försökt kvalitetssäkra resultatet i rapporten genom en särskild indikator för psykosocial hälsa bland niondeklassare, vilken bekräftade sambanden. En lägre andel invandrare går hand i hand med vanligare förekomst av depression, mobbning och flera andra mått på psykosocial ohälsa.

Fölster avslutar: ”Det är under alla omständigheter orimligt att en pseudodebatt om problem med invandring tillåts skyla över att Sverige har stora och växande sociala problem i invandrarfattiga orter. Det måste fler våga tala om.

Som sagt – Kent Perssons uttalande om att invandringen är ett samhällsproblem kunde inte haft sämre timing!

Visst har vi ett samhällsproblem – men det kan vi hjälpas åt att råda bot på vid valet 2014!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.