MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Kent Perssons motsägelser

Posted on

Idag kör moderaterna tydligen ett massutskick till landets alla blå tidningar med en debattartikel undertecknad av partisekreterare Kent Persson. Inte helt oväntat handlar det om det femte jobbskatteavdraget!

Moderaterna vill såklart påskina att man håller sina vallöften och att jobbskatteavdraget ger positiva samhällseffekter. Perssons debattartikel innehåller dock en hel del motsägelsefull moderatpropagande!

För det första skriver Persson att ”Sänkt skatt skapar fler jobb!”. Detta moderatmantra har vi nu hört sedan valrörelsen 2006, men fakta visar tydligt på motsatsen. Under den moderatledda regeringens tid vid makten har arbetslösheten ökat och förväntas fortsätta ligga på en alldeles för hög nivå.

Perssons egen motsägelse finns längre in i texten där han skriver: ”För att förhindra att arbetslösheten biter sig fast på höga nivåer är ytterligare skattelättnader nödvändiga.

Motsägelse nummer två är Perssons påstående att ”utanförskapet minskat”! Samtidigt ser vi att antalet personer i Fas 3 närmar sig 35.000. Sjukförsäkringssystemet har försämrats och sjuka har tvingats söka jobb trots allvarliga sjukdomar. Ungdomsarbetslösheten är bland de högsta i Europa. Och återigen – ”arbetslösheten biter sig fast på höga nivåer”!

Nummer tre på listan – Persson skriver:

När andra länder tvingas till nedskärningar i krisens spår har regeringen kontinuerligt kunnat tillföra resurser som stärker vår gemensamma välfärd.

Ingen har väl under de senaste två mandatperioderna kunnat undgå hur både Reinfeldt och Borg gång efter annan gjort gällande att diverse åtstramningar enbart berott på ”den ekonomiska krisen i Europa”!

Även i Enköping har vi hört finanskommunalrådet Anna Wiklund (m) stå i talarstolen och skylla på samma kris när det blivit sparkrav och åtstramningar i de kommunala verksamheterna!

Jodå, moderaterna håller vad de lovar! Det måste jag ändå ge partisekreterare Persson rätt i. Men man redovisar inte konsekvenserna av sin politik för de bäst bemedlade!

Man försöker mörka urholkningen i välfärden och att klyftorna i samhället ökar. Man blundar för att den relativa fattigdomen i Sverige gör att OECD ringer i varningsklockan samt att de rikare blir rikare och de fattiga alltså blivit fattigare!

Så – NEJ, Kent Persson! Dina argument håller inte! De är både felaktiga och motsägelsefulla!

12 miljarder kostar moderaternas femte jobbskatteavdrag! Pengar som skulle kunna gå till skola, vård och omsorg!

Till dig som nu ”kommer att få mer i plånboken”:

Dina och mina 200 kronor i månaden skulle kunna bidra till att:

  • fler elever i skolan når kunskapsmålen
  • kvaliteten i vården förbättras
  • omsorgen om våra barn och gamla får resurser som höjer deras  livskvalitet
  • investera i fler ungdomsbostäder
  • rätt satsningar för en hållbar utveckling blir verklighet
  • en förbättrad infrastruktur

Jag förväntar mig att vi Socialdemokrater vid maktskiftet 2014 slopar detta femte jobbskatteavdrag i syfte att stärka den gemensamma välfärden! Det stärker också svensk ekonomi och skapar ett bättre Sverige!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.