MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Konstruktiva och utvecklande möten

Posted on

motenDet händer inte allt för sällan att jag får frågan hur jag kan ägna så mycket tid åt politik. ”Det är ju bara en massa byråkrati, långa tråkiga möten och en massa politiskt tjafs som inte leder någonstans” är en vanlig kommentar.

Visst ligger det en del sanning i det. Det blir en hel del långa möten, många sidor handlingar att läsa och visst kan det ibland bli lite väl byråkratiskt. Men mitt politiska uppdrag är så mycket mer.

Det kanske roligaste, och ibland även det svåraste, är mötet och samtalet med medborgarna – mina uppdragsgivare. Självklart får jag som ordförande i Miljö- och byggnadsnämnden utstå en del ris, men inte allt för sällan får jag också ta emot en hel del positiv kritik.

Som igår, efter att jag publicerade mitt blogginlägg om att Enköping klättrat på SKL:s och SBA:s nöjd kund index-ranking, kom en skön kommentar på Facebook:

Skickade en emailfråga till bygglov@enkoping.se idag o höll på att ramla av stolen när svaret kom 5 minuter senare. Ja den hanteringen slår mina förväntningar med råge. Riktigt bra jobbat!! 

En annan otroligt positiv sak med uppdraget är när man får möjlighet att prata med representanter från näringslivet. Idag blev det två tillfällen!

Vid det första fick jag möjligheten att få prata med två lokala entreprenörer inom byggbranchen. Vi pratade om situationen som just nu råder med långa väntetider för bygglov. Det blev en mycket konstruktiv diskussion där jag fick inblick i deras vardag och jag själv fick möjlighet att beskriva och förklara varför det ser ut som det gör och hur vi hela tiden jobbar på förbättringar.

Den här typen av konstruktiva möten är viktiga för båda parter och jag kan, utan att överdriva, säga att det sprutade idéer och tankar som jag kan ta med mig i det fortsatta arbetet med att skapa än bättre service ut mot näringsliv och medborgare.

Det andra tillfället idag var ett möte med en större entreprenör som är i startgroparna att köra igång med att utveckla ett nytt bostadsområde i Enköping. Även här blev det en konstruktiv dialog, avslappnat och högt till tak.

Och hela tiden får jag möjlighet att lära mig nya saker, vara en del i utvecklingen av vår kommun och förvalta det förtroende jag fått av medborgarna.

Så nej – att vara politiskt engagerad är inte bara långa och byråkratiska möten. Det är SÅ mycket mer!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.