MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Läxhjälp och bartender årets julklapp?

Posted on

Tre veckor före jul och kyrkan i länet går ut och talar om att allt fler söker ekonomisk hjälp hos dem. Barnfattigdomen ökar i vårt land och många barn och unga kommer inte att få några julklappar i år – heller!

Klyftorna ökar i välfärdslandet Sverige och har så gjort sedan den moderatledda regeringen tillträdde 2006. Detta är ett faktum som allt fler kan lägga fram bevis för!

För ett barn kan verkligheten vara att komma hem till ett hus som julstädats med hjälp av RUT-avdrag, medan verkligheten för kamraten några platser längre ner i klassrummet kan vara att inte han något hem alls att kunna fira jul i!

Det som för många av oss är självklarheter blir för allt fler något ouppnåeligt – en utopi. Så här års slår det extra hårt mot barn och unga, som får stå utan allt det som förknippas med julfirandet!

Då driver den moderatledda alliansen, med stöd av SD, igenom RUT-avdrag för läxhjälp. Nu får de som har råd att köpa denna läxhjälp ekonomiskt stöd av staten. Vilken julklapp!

Eller vad sägs om att ge bort en bartender till någon som ”verkligen” behöver det? För det är också fullt möjligt i det moderatledda Sverige! Jodå, du kan få RUT-avdrag även för det! Kan bli årets julklapp – för vissa!

Det är väldigt tydligt vilka de ideologiska skillnaderna är mellan de fyra borgerliga partiernas egocentriska politik (ja, till och med fem om man räknar med SD som stödparti och som varit med om att driva igenom detta) och den Socialdemokratiska politiken som bygger på solidaritet och alla människors lika värde!

Jag passar på att önska årets tomte, moderatledaren Fredrik Reinfeldt, och alla andra företrädare av den moderatledda allians en riktigt God Jul!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.