MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

M, C, FP, KD och SD verkar trötta

Posted on

Gårdagens budgetfullmäktige blev kanske inte vad vi hoppats på från Socialdemokratiskt håll, men vi får kanske ändå se det som en delseger i och med att samtliga borgerliga partier stöttade vårt förslag om att avsätta 2 miljoner kronor av kommunens ekonomiska reserv till en central kompetensutvecklingspott.

Även Miljöpartiet och Vänstern stöttade förslaget. Att sju av åtta partier i fullmäktige står bakom vårt förslag visar också på att den Socialdemokratiska politiken för Enköping är ett bra alternativ till den politik som förs idag!

Det visade också de olika budgetalternativen där de borgerliga partiernas mer innehöll en upprapning av vad som händer just nu i vår kommun, men ingenting om vad som ska hända. Eller som Helena Proos sa i en intervju med Radio Uppland:

Man beskriver det man gör idag, men man beskriver ingenting om vart man är på väg!  Man är väldigt mätt och lagom trött och vill inte så mycket mer med Enköping. Även om de säger att de ska göra saker. Till exempel vårt kulturhus! Det har nog sagts i tio års tid att det ska bli färdigt, men än har vi inte sett att det är klart!

Och apropå att vara lagom trötta; det finns ju ett åttonde parti i kommunfullmäktige också – Sverigedemokraterna. Inte en enda gång var deras ledamöter uppe i talarstolen under fullmäktige. Det brukar inte heller höra till vanligheten att de gör det! Man har tydligen inga åsikter om varken skola, vård och omsorg, miljö eller byggnation – eller något annat heller för den delen.

Men det måste ändå ses som en demokratisk katastrof att ett parti som valts in i fullmäktige inte ens bemödar sig att komma med ett eget budgetförslag! Det är ju trots allt så att SD fått förtroende från sina väljare. Men det verkar inte finnas någon politisk vilja eller tanke. Den lyser i alla fall med sin frånvaro hos SD:s fullmäktigeledamöter och ersättare.

Förlåt mig – de hade en replik om varför de inte fick plats i valnämnden.

Trött verkade också fp:s förste vice ordförande i Miljö- och byggnadsnämnden Nils-Bertil Carlsson, som inledde punkten om just nämnden med att berätta hur man på förvaltningen tagit fram tankar och idéer kring hur man ska underlätta servicen till våra ”kunder”.

Det var punkter som presenterades på arbetsutskottet i måndags och även på det efterföljande nämndplanearbetet. Tjänstemannaförslag! Alltså – inte heller här kom det något nytt och innovativt för att visa på en politisk vilja!

Efter att jag visade på att Enköping myndighetsutövning ligger bland de sämsta kommunerna i Sverige vad gäller servicenivå ut mot kund gav jag Nils-Bertil chansen att förklara hur planen ser ut att vända den trenden.

Men det blev bara tyst! Och så kändes hela budgetdebatten. När vi ifrågasatte hur man vill växla upp för ett bättre Enköping fanns inga svar. Det fanns inga idéer, inga tankar – ingen politisk vilja!

För två år sedan fick vi igenom vår budget med stöd av folkpartiet. Igår ställde sig alla fyra borgerliga partier bakom vårt förslag om en central kompetensutvecklingspott!

Jag tror det börjar bli tydligt för Enköpings medborgare att Socialdemokratisk lokalpolitik är väl genomtänkt och genomarbetad – med medborgarnytta i fokus och för Enköpings bästa!

Jag är övertygad om att Enköpingsborna förstår att Socialdemokratin är ett bättre alternativ än den politiska trötthet som återfinns hos den moderatledda majoriteten!

Därför jobbar vi nu för ett maktskifte 2014!

/Matz

 

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.