MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

M-förslag bygger på S-politik

Posted on
plagiataffisch
Det här är bara ett exempel på moderaternas plagiat!

Det är intressant att se hur moderaternas skolpolitik skiftar hela tiden. I juni 2012 gick tre moderater från Gävleborg, med partiets skolpolitiska talesperson Tomas Tobé i spetsen, ut och kritiserade det Socialdemokratiska förslaget om förlängd skolplikt med sommarskola för att möjliggöra för fler elever i år 6-9 att nå målen. De skrev bland annat:

Socialdemokraterna vill nu tvinga dit alla elever som inte klarar målen. Men om de verkligen vill komma åt skolans dåliga resultat så börjar de tyvärr i helt fel ände. Motivationen lär knappast höjas av att man pekas ut och tvingas in i klassrummet under sommarlovet.

Parallellt med detta ville moderaterna plocka bort det statliga bidraget som utgick för att finansiera den frivilliga sommarskolan, som redan då fanns i många kommuner. De var alltså beredda att dra undan mattan för ca 12.000 elever runt om i landet och tala om för dem att de inte var värda att satsa på.

Vi Socialdemokrater hade i vårt budgetförslag för 2013 avsatt medel för sommarskola för att se till att alla ungdomar som inte når målen garanteras obligatorisk undervisning under några sommarveckor. Allt för att ge fler elever möjlighet till fullständiga betyg och behörighet till gymnasiet!

I juli 2013 gick samma tre moderater ut och presenterade ”en 10-punktsplan för fler och nya jobb”. Alltså bara lite drygt ett år efter sågningen av det Socialdemokratiska förslaget om sommarskola skrev de tre på sin hemsida:

Alla elever som inte uppfyller målen i skolan ska erbjudas sommarskola. Detta inrättas i kommunerna redan till nästa sommar.” (Alltså till sommaren 2014)

Det blir allt mer tydligt att moderaterna rent reflexmässigt och med ryggmärgen säger NEJ till alla Socialdemokratiska förslag för att uppenbarligen vänta  på att medborgarna sedan ska ”glömma” och när man tror de gjort det presenterar man det som ”sitt eget” och slår sig för bröstet!

Det är inte första gången det sker och förmodligen inte heller den sista. Vi har under de år som gått med moderatstyre sett hur man gång på gång plockar russin ur den Socialdemokratiska kakan.

Lyssna på moderata företrädare, både på riksnivå och lokalt, och märk hur de flitigt använder sig av klassiska Socialdemokratiska värdeord som solidaritet och notera hur allt fler säger sig stå för människors lika värde.

Fredrik Reinfeldt har påstått att moderaterna varit med och byggt upp välfärden i Sverige. Det var inte allt för länge sedan de försökte skriva om historien i sitt så kallade Idéprogram genom att påstå att de varit med och infört fri och lika rösträtt.

I höstas höll moderaterna stämma i Norrköping under parollen ”Alla behövs”. Svårt att låta bli att jämföra det med Socialdemokraternas valslogan ”Alla ska med”. Men det är som sagt inte annat att vänta från ”arbetarpartiet” moderaterna!

Ha detta i åtanke när moderaterna framöver kommer att presentera sin politik och sina vallöften. Det kommer att bli högintressant! Idag lägger de förslag som till stor del bygger på Socialdemokratisk politik!

/Matz

2 thoughts on “M-förslag bygger på S-politik

 • Bengt Johansson 9 januari, 2014 at 07:35
  Reply

  ”på risknivå” Det var ju riktigt roligt skrivet 😉

  • Matz Keijser 9 januari, 2014 at 08:57
   Reply

   Tack! Ibland springer fingrarna för fort, men jag håller med om att det blev ganska roligt 😉

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.