MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

M-kompass visar farlig riktning!

Posted on

Brexit är ett faktum, imorgon svär Donald Trump presidenteden och SD går om moderaterna i opinionssiffrorna. Då väljer moderatledaren Anna Kinberg Batra att öppna dörren för ett aktivt samarbete med just SD!

Det är en tydlig signal om att det för moderatledaren och tillika partiets statsministerkandidat är makten som hägrar mer än att se till landets bästa. Och tydligen till vilket pris som helst!

Vad det verkar är Kinberg Batras utspel idag något som enbart blidkar de redan frälsta och på det viset viljan att vinna tillbaka överlöpare från SD!

Moderatledaren säger att hon inte ändrat uppfattning om SD som parti och menar att hon delar inte deras värdegrund. Samtidigt använder hon sig av SD-retorik när hon säger att man inte kan blunda för att SD är ett riksdagsparti som alla andra.

Hon säger vidare att hon inte vill samarbeta med SD vad gäller budgeten, men kan tänka sig att sätta sig ner och förhandla i enskilda sakfrågor. Kinberg Barta framstår som mer blåögd än färgen på partisymbolen. Att tro att SD skulle stödja moderat politik utan att själva få igenom sin politik är inte bara naivt – det är ett tecken på desperation!

Helt uppenbart är att Anna Kinberg Batra fått ge vika för intern kritik och att partiet tappat stöd längre ut på högerkanten. Helt uppenbart är att partiets organisationer ute i kommunerna har väntat på detta utspel. Så även i vår kommun om man läser Enköpingsmoderaten och tillika riksdagsledamoten Jessika Roswalls blogg under rubriken ”Ett bra och nödvändigt beslut av Anna Kinberg Batra”.

Både Roswall och Kinberg Batra säger sig vilja bilda regering tillsammans med allianspartierna. Efter dagens utspel av moderatledaren verka KD och Ebba Buch Thor dock vara det enda alternativet just nu. Problemet där är att KD själva slåss för sin överlevnad som riksdagsparti.

Både Centerpartiet och Liberalerna tar avstånd från moderatledarens vilja att aktivt förhandla med SD. Det skulle inte förvåna mig om Annie Lööv och hennes parti vid nästa opinionsundersökning ökar ytterligare i och med att hon, till skillnad från Anna Kinberg Batra, visar på ett stabilt ledarskap!

Stefan Löfven uttalade sig efter moderatledarens utspel idag och menade att hon ”tappat sin kompass”. Kanske är det så – åtminstone har den slutat fungera och pekar ut en farlig riktning för Sverige!

/Matz

2 thoughts on “M-kompass visar farlig riktning!

 • Johan Öberg 20 januari, 2017 at 23:03
  Reply

  Så att Socialdemokraterna samarbetar med gamla kommunister i budget- och regeringsarbetet är bättre för Sverige? På vilket sätt bidrar de till bättre villkor för företagen? Valfriheten?

  • Matz Keijser 21 januari, 2017 at 18:18
   Reply

   Ett citat från Dagens Industri härom dagen under rubriken ”Sverige toppar Forbes näringslivsindex”:

   ”För tio år sedan lyckades Sverige inte ens klättra till topp 15 utan fick nöja sig med plats 17. Men i år får det svenska näringslivsklimatet förstaplats.

   I sju av de totalt elva kategorierna som mättes hamnade Sverige i topp tio. Det är dock bara vad gäller personlig frihet som Sverige kniper den högsta platsen i någon av de enskilda kategorierna och får då dela förstaplats med en lång rad länder.”

   /Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.