MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Maud Olofsson – ett sänke för C?

Posted on

Det här var inte vad Centern behövde just nu. Förre partiledaren Maud Olofssons framträdande i gårdagens Aktuell kan inte ses som något annat än en katastrof!

Vad gäller NUON-affären har Olofsson i en tidigare intervju sagt att hon förankrat beslutet ”med de som sitter i regeringen”. Nu vägrar hon svara på om det stämmer eller inte. I Aktuelltstudion var det tvärstopp när frågan vid ett antal tillfällen ställdes om Olofsson informerat statsministerns om köpet innan affären.

Hela tiden hänvisade den förre centerledaren till att hon vill hålla sig till vad som är konstitutionellt och inte. Hal som en ål lyckades hon slingra sig ur reporterns grepp och kunde lämna studion utan att ha besvarat den fråga alla vill ha svar på! Utan att ha sagt något som gjort bilden klarare av vad som egentligen hände!

Hur det än är var denna intervju mer till skada för regeringen rent allmänt och för Centern i synnerhet. Att en före detta partiledare står i direktsänd TV och indirekt ljuger hela svenska folket rakt upp i ansiktet är inte något som direkt hjälper ett regeringsparti som är farligt nära att åka ur riksdagen vid det kommande valet redan som det är. Centern ligger och guppar som ett dåligt flöte på ytan, men nu blev nog Olofsson ett allt för tungt sänke!

Även den totala regeringens trovärdighet måste ifrågasättas. Är det så att det Maud Olofsson sa i den tidigare intervjun, att hon meddelat övriga partiledare, har vi en statsminister som suttit i Konstitutionsutskottet och ljugit! Om Olofsson farit med osanning i den första intervjun, varför sätter regeringen munkavle på henne och tvingar henne till tystnad?

nuonaffaren_01I ett mail till Aftonbladet har Maud Olofsson skrivit: ”Jag tar ansvar till skillnad från andra.”

Man kan ju inte undgå att ändå undra vilka de ”andra” är. Är det de ”andra” partiledarna? Är det de ”andra” som fått samma fråga om vem som visste vad innan affären – Reinfeldt, Borg, Björklund, Hägglund?

Kan det verkligen vara så som Fredrik Reinfeldt – Sveriges statsminister – säger att han genom media fick vetskap om att NUON-affären var ett faktum? Kan det verkligen vara så att statsministern inte ens pratat med sin vice statsminister innan hon skrev under papper på en affär på närmare 100 miljarder kronor?

Vi är många som undrar och tydligen aldrig kommer att få något sanningsenligt svar. Maud Olofssons framträdande i Aktuellt igår gav ingen som helst klarhet i frågan, men spädde på åtminstone mitt misstroende mot den sittande regeringens främsta företrädare!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.