MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Medvind i opinionen

Posted on

Mitt i alla hockey- och schlageryra levererar SIFO en ny väljarbarometer för månaden maj!

Som Socialdemokrat var det som enskilt parti inte någon särskilt rolig läsning då vi tappat hela 1,6%! Skulle kunna tänka mig att den mediala bevakningen i direkt anslutning till partikongressen i mitten av april spelar en stor roll i det resultatet.

Ser man till de två blocken är det dock mer positivt då det rödgröna landar på 50,7% och rent teoretiskt skulle kunna få till en majoritetsregering!

Mer orolig bör man nog vara på den borgerliga sidan som får totalt 41,6%! Då är KD medräknat och utan dem får de tre återstående partierna 38,9%!

Jo, det är sant! KD når sitt lägsta resultat på åtta år, 2,7%, och skulle alltså med bred marginal hamna under 4%-spärren och därför inte heller längre vara en del av ett eventuellt borgerligt regeringsalternativ!

Centern fortsätter sin berg-och-dal-bane-färd i opinionsmätningarna och hamnade den här gången på 4,1%.

Så ser det ut på riksplanet!

Tittar man lite mer lokalt har vi inga opinionsmätningar att ställa prognoser efter, men under gårdagen tillbringade jag ett par givande timmar tillsammans med ett par partikamrater på Stora Torget i försommarvärmen!

Det var rörelse och liv på torget under lördagen och många passade på att stanna en stund och ventilera sina åsikter. Till mångt och mycket handlade det om att ifrågasätta hur bra det går för Enköping egentligen!

Det diskuterades allt från att borgarna väljer att blocka på badvakter och ”Boken kommer” till potthål i gatorna och för långa handläggningstider för bygglov.

Den röda tråden kan kort sammanfattas med ett brett missnöje över hur borgarna sköter vår kommun!

Det känns alltså som om vi även på lokal nivå har vinden i ryggen. Därmed inte sagt att vi kan luta oss tillbaka. Tvärtom! Nu ska vi utnyttja läget och fortsätta tugga på genom att förmedla och tydliggöra Socialdemokratisk politik!

För ett bättre Enköping helt enkelt!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.