MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Moderaternas dubbelriktade populism

Posted on

På vilken sida om högerstrecket står Billsström och moderaterna?Nu visar moderaterna att man hamnat i ett ordentligt motlut. Man släpper den havererade arbetslinjen, sätter upp fingret i luften för att känna av hur vindarena blåser och landar i att fokusera på intergrations- och migrationspolitik.

Detta sker samtidigt som SD i Novus väljarbarometer för januari har klättrat upp och står som tredje största parti!

Åter lyfter moderaterna frågan om egen försörjning för den som får ta hit anhöriga. En fråga som man hela tiden haft på sin agenda, men som fått stå tillbaka samtidigt som man från moderat håll hävdat att man ALDRIG kommer att samarbeta med SD!

Idag kommer anhöriga hit till hushåll där den enda inkomsten är ett försörjningsstöd från kommunen. Är det rimligt?”, säger migrationsminister Tobias Billström.

Retoriskt för moderaterna en form av antingen-eller-politik som blir något motsägelsefull. Man säger bland annat att ”asylpolitiken ska vara fortsatt human och rättssäker” och fortsätter i samma andetag med att man vill ”sänka de höga volymerna även för asylinvandringen”!

Billström säger vidare:

Idag är Sverige ett av de länder som tar emot flest asylsökande inom EU. Det är inte hållbart.

För mig är detta inget annat än en öppen inbjudan till SD inför valet 2014 genom att tala samma språk. Moderaterna har sneglat på Novus-mätningen och vill också rida på den här vågen. Det gör man genom en unken form av populism!

Samtidigt vill man slå ifrån sig anklagelser om att vara ett parti som står för främlingsfientlighet. Det blir nästan som att diskutera med någon som säger: ”Jag är inte rasist, men…

Det blir väldigt tydligt när moderaternas partisekreterare Kent Persson försöker ta udden av problematiken när han säger:

” Vi måste ha en politik som svar på den oro människor känner. Men vi håller fast vid att öppenhet gynnar Sverige.

Snacka om dubbelriktad populism där man flirtar hej vilt med högerextremismen för att bibehålla sin egen maktposition! Skrämmande!

Är det nu vi ser de sanna ”nya” moderaterna? Vad hände med de Socialdemokratiska begrepp som moderaterna försökte göra till sina? Vad hände med TILLSAMMANS och SOLIDARITET?

Jag är orolig över den riktning moderaterna tar i intergrations- och migrationspolitiken. Jag är orolig över den retorik man använder sig av, som till mångt och mycket öppnar upp för högerextrema krafter som växer sig allt starkare i ett Europa i ekonomisk kris. Jag är orolig över att vi inte lärt oss av historien!

Jag är helt enkelt orolig för Sverige!

/Matz

One thought on “Moderaternas dubbelriktade populism

  • yassir 16 juni, 2013 at 14:04
    Reply

    Moderaterna vill ju bli de nya Sverige demokraterna. Fedrik Reinfeldt har ju för avsikt att inför valet 2014 lansera moderaterna som de ”nya Sverigedemokraterna moderaterna”.

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.