MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

M+SD både i riket och lokalt?

Posted on

Tydligen är det inte bara centern och liberalerna som har svårt att förstå vad moderatledaren Anna Kinberg Batra menar när hon säger att hon vill samtala och förhandla med SD. Uppenbarligen har även de egna partimedlemmarna svårt att hänga med i svängarna när partiledaren agerar vindflöjel.

I en artikel på Aftonbladets webbtidning uttalar sig enköpingsmoderaten och riksdagsledamoten Jessika Roswall och menar att hon ”måste nog ställa om sin hjärna, det måste nog alla moderata riksdagsledamöter”. Roswalls uttalande kan tolkas som om AKB:s utspel härom dagen inte var förankrat i den moderata riksdagsgruppen över huvud taget!

Är det ytterligare ett tecken på en partiledare som är hårt pressad från de interna leden? Ett annat exempel på det ger Jessika Roswall när hon menar att bullerregler, som AKB tog upp som en fråga man skulle kunna ”samtala” med SD om, var ett ”dåligt exempel” eftersom moderaterna tillsammans med övriga allianspartier redan är överens med SD där!

Läser man vidare i artikeln säger Roswall att samarbetet och förhandlingarna med SD kommer att få konsekvenser: ”Framför allt på kommunal nivå, kanske inte så mycket i riksdagen”!

Framför allt på kommunal nivå? Är detta en bekräftelse på de farhågor jag gav uttryck för i mitt förra blogginlägg? Kommer moderaterna att aktivt samarbeta med SD:s representanter i nämnder och fullmäktige här i Enköping?

Visserligen gör det kanske inte någon större skillnad mot hur det ser ut idag då SD i de allra flesta fall röstar med moderaterna i fullmäktige. Samtidigt öppnar AKB:s utspel för att ge SD större inflytande, vilket också Jessika Roswall bekräftar i artikeln när hon säger att ”att förhandlingarna kan komma att handla om att både ge och ta”!

Därmed kan vi, och då kanske framför allt väljarna, ändå vara beredda på hur det kommer att se ut framöver – både på rikspolitisk och kommunal nivå!

/Matz

 

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.