MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

(M)ygel, undanflykter och faktafel

Posted on

filippareinfeldt_twitterSå har då moderaterna gjort en Max! Ja, alltså moderaterna i Stockholms Läns Landsting har gått ut med ett öppet brev till unga anställda där man varnar dem för att rösta rött och att det kan leda till att de ”får sparken”!

Helt klart är att moderaterna skapat egna spelregler för hur valrörelsen ska genomföras. Frågan är om det är politiskt korrekt att använda sig av den här typen av kanaler för att bedriva valarbete? Ska man kunna bedriva politisk skrämselpropaganda och överst på sidan ha logotypen för Stockholms Läns Landsting och dessutom skriva under med ”Kristoffer Tamsons, Valledare för Nya moderaterna i landstinget”?

Man kan ju tycka att en valledare borde förstå bättre!

Sen har vi hälso- och sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt (m) som till att börja med vägrar svara på pressens frågor om brevet. När hon till slut väljer att svara så gör hon det via e-post. Hur tänkte hon där?

I hennes svar försöker hon få det att framstå som om hon ”inte satt sig in i brevet” och i nästa mening försvarar hon sin partikamrat Tamsons när hon skriver:

”… jag förstår att det handlar om att vår valledare tagit ställning för medarbetare i landstinget och deras jobb emot Socialdemokraternas chockhöjningar av arbetsgivaravgiften för unga.

Inte heller när hon konfronteras på sociala media verkar hon intresserad av att svara på raka frågor. Filippa Reinfeldt är nog egentligen inte dum, men här framstår hon inte speciellt trovärdig. Tydligen kan Stefan Löfvens numera klassiska uttalande från partiledardebatten i höstas användas på båda Reinfeldtarna:

Det är synd att påstå att någon ljuger, men F… Reinfeldt har en väldigt flexibel inställning till sanningen!

Nu är det i och för sig inte första gången moderat partiinformation kommer ut via något suspekta tillvägagångsätt.  I mars 2012 kunde man på Enköpings kommuns hemsida läsa hur en viss Anna Wiklund (m) var utsedd att sitta med i en interpolitisk grupp för moderaterna för att utveckla partiets politik inför valen 2014!

Dock ska det påpekas att informationen plockades bort från kommunens hemsida efter att det ifrågasatts om lämpligheten att sprida partipolitiska budskap på det sättet. Nu får vi hoppas att landstingrådet och valledaren för moderaterna i Stockholm är lika lyhörda för den kritik som riktats mot dem och att man går ut och förklarar sig!

Dessutom har det nu visat sig att Tamsons i sitt brev gjort sig skyldig till grova faktafel enligt dagens ETC! Med andra ord – dubbelfel av moderaterna igen!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.