MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Praktiserat på byggavdelningen!

Posted on

Har idag tillbringat min tid på Miljö- och byggnadsförvaltningen och byggavdelningen. Det känns viktigt att få förståelse för våra duktiga medarbetares vardag och det fantastiska arbete de utför.

Dagen började med ett avdelningsmöte där bygglovschefen gick igenom ett antal punkter. Jag fick också se kommande uppdateringar i ärendehanteringssystemet som kommer att underlätta arbetet en hel del.

Jag kan inte, efter att för några år sedan ha läst systemutveckling, låta bli att förundras över att vissa funktioner som nu tillkommer inte funnits med från början. Hur tänker systemutvecklarna och varför tar man inte in spetskompetensen, det vill säga slutanvändarna, tidigt i processen? Jag kan tänka mig att mycket av det som nu kommer har det funnits önskemål om under en längre tid.

På tisdagar delas nya ärenden ut – så också idag! Här sitter både handläggare och inspektörer med så att alla är med tidigt i processen. Idag blev det många ärenden kring teknikbyggnader, som delades ut. För den oinvigde kan det verka vara enkelt hanterade ärenden, men det finns en hel del att tänka på även här.

Nästa punkt för dagen var ett möte kring organisationen och arbetsfördelningen för bygglovskoordinatorerna. Det är spännande att få höra tankarna kring hur deras arbete kommer att påverkas av att vi nu kommer igång med Kontaktcenter. Det kommer på sikt att bli en avlastning för byggavdelningen och det har lagts en hel del tid på att utbilda den personal som snart blir den första kontakten in till kommunen.

Fick också möjligheten att vara med på ett tekniskt samråd under eftermiddagen. Mycket intressant att få sitta med och lyssna till den dialog som fördes. Det ställs en hel del krav på den som ska bygga och även på kontrollansvarig och det framfördes med all tydlighet från en av våra bygglovsinspektörer. Det blev ett bra möte – mycket skratt och bra stämning – och det kändes som att våra besökare var väldigt nöjda med både mötet och det som kommer att bli resultatet av det. Nu ska jag försöka följa det här ärendet hela vägen fram till slutbesked och att man kommer att få ta byggnaden i bruk!

Som sagt – det är nyttigt att få möjlighet att vara med på plats och ta del av våra medarbetares vardag. Den stora behållningen av den här dagen blir nog ändå den positiva stämningen som präglar byggavdelningen. Mycket humor och glada miner, ett bra och proffsigt bemötande samt ett otroligt engagemang i allt man gör!

Jag känner mig oerhört stolt över att få vara ordförande i Miljö- och byggnadsnämnden när jag på nära håll får uppleva den yrkesstolthet, energi och kraft som finns på förvaltningen! Stort tack för att jag fick vara med idag!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.