MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Praktiserat på miljöavdelningen

Posted on

För 14 dagar sedan praktiserade jag på byggavdelningen. Den här veckan var det dags för miljöavdelningen för att få mer förståelse för hur deras vardag ser ut och att lära mig mer om den verksamhet jag ansvarar för som ordförande i Miljö- och byggnadsnämnden.

Vi gick ut hårt där jag fick åka med en av våra miljöinspektörer på en tillsyn vid ett lantbruk i kommunen. Vi möttes upp på gårdsplanen av, förutom en väldigt tillgiven isländsk fårhund, frun i huset. Det genomfördes en okulärbesiktning direkt på plats och kunde konstatera ett det i stort var ordning och reda. Därefter bjöds in att sitta ner för att tillsammans gå igenom den checklista som ska fyllas i och skrivas under av båda parter vid ett sådan här tillfälle.

Jag imponerades åter igen av det professionella bemötande våra medarbetare på förvaltningen har och hur det bidrar till en trygg dialog och en ömsesidig förståelse.

Efter lunch var det dags för ett uppstartsmöte för ett nytt projekt gällande MIFO (metodik för inventering av förorenade områden) för kvarnar och betning. Här hoppas jag vid ett senare tillfälle få vara med och på plats vid någon av kommunens alla kvarnar få följa arbetet.

Innan dagen var slut hann jag också med ett möte där jag fick inblick i hur TEAM Näringsliv jobbar med att förenkla för företagare och hur man fördelar arbetet för de olika förvaltningar som ingår i projektgruppen. Blev imponerad över hur man lagt upp arbetet med täta möten och tydligt begränsade uppdrag för förvaltningarna.

En spännande och innehållsrik dag på Miljö- och byggnadsförvaltningen var till ända. Åter igen fick jag en bild av duktiga medarbetare som lyser av yrkesstolthet och engagemang. Därför kan jag bara upprepa det jag skrev vid förra PRAO-dagen:

Jag känner mig oerhört stolt över att vara ordförande i Miljö- och byggnadsnämnden när jag ser det fantastiska arbete som utförs av våra medarbetare på förvaltningen.

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.