MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Premiär som ordförande

Posted on

ordforandeklubbaDet går inte att komma ifrån. I morse pirrade det lite extra i magen. Inte någon obehagskänsla – tvärtom. Den där positiva känslan av att det skulle bli en bra dag!

Idag tillträdde nämligen den nya Miljö- och byggnadsnämnden och jag har ju fått äran att vara dess ordförande. Det var med stor glädje och stolthet jag knackade klubban i bordet efter att ha hälsat alla välkomna och öppnade därmed mötet.

Nu var ju detta nämndmöte mer av det konstituerande slaget och inga stora beslutsärenden, men att äntligen få sitta där som ordförande kändes stort. Det här blir liksom betalningen för allt arbete man lagt ner de senaste 14 åren inom politiken.

Visserligen fick jag ju möjligheten att under en kortare period under den förra mandatperioden sitta som ordförande i nämnden på grund av att ordinarie ordföranden inte fanns på plats. Men nu är det liksom på riktigt!

Det blev mycket information från förvaltningschefen och avdelningscheferna om de olika verksamheterna. För många kändes det säkert som korvstoppning trots att det idag bara blev toppen på isberget. Som vanligt fick vi intressanta och matnyttiga genomgångar av våra duktiga tjänstemän.

När vi kom in på politikerrollen och hur vi ska representera kommunen hade förvaltningschefen tagit fram ett litet filmklipp med Lars-Göran Bengtsson, kommunalrådet i Svinarp ni vet – ”Starke man”! Ett praktexempel på hur man INTE ska vara i exempelvis kontakten med media – till nämndledamöternas stora förtjusning! (Kanske en stående punkt på kommande nämndsammanträden 😉

Sammanfattningsvis kan man väl säga att det var ett bra första nämndmöte och jag ser fram emot de närmaste fyra åren där jag hoppas vi även fortsättningsvis kommer att ha högt i tak, konstruktiva diskussioner och där vi kommer att fatta kloka beslut till gagn för de som bor och verkar i vår kommun! För som det står i kommunens etiska regler till alla oss som är förtroendevalda:

Tänk på att du representerar Enköpings kommun och dess innevånare!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.