MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Referat från årsmötet 2018

Posted on

Igår lördag 17/3 samlades Enköpings Arbetarekommun, Socialdemokraterna i Enköping, för årsmöte. Det var närmare 70 personer som slöt upp. De förberedda stolarna tog snabbt slut och fler fick hämtas från närliggande rum så att alla skulle få möjlighet att sitta.

Vår fantastiska ordförande Linda Johansson hälsade alla välkomna och berättade om sitt första år i sin roll. Efter inledningen valdes Mats O Karlsson att leda årsmötet och till sekreterare utsågs Charlotte Rückl som kommer att jobba med oss under valåret 2018!

Inbjuden talare var i år Vivianne Macdisi, som berättade om sitt politiska engagemang och sitt politiska arbete i sin roll som regionalråd. Hon utgick från sina hjärtefrågor gällande sjukvården där hon också, på ett sätt som berörde, blev mycket personlig i sin berättelse.

Förutom de sedvanliga årmötespunkterna med bland annat verksamhetsberättelser och val till styrelsen fick vi förmånen att bli peppade inför valrörelsen av Helena Proos.

Helena tryckte hårt på det vi som parti faktiskt gick till val på 2014 och allt det vi under mandatperioden genomfört. Hon menade också att det inte bara handlar om att vi genomför det utan vilka effekterna faktiskt blivit – hur det har gjort skillnad för kommunens invånare!

Efter Helenas inspirerande anförande var det helt naturligt att diskutera det kommande valprogrammet. Gruppen som arbetat med det har gjort ett mycket bra jobb och vi har en bra grund att gå till val på. Det kom också en del inspel som de kan ta med sig i det fortsatta arbetet och i april kommer en reviderad version att presenteras på medlemsmötet.

Topp 5: Undertecknad, Solweig Sundblad, Helena Proos, Jesper Englundh och Linda Johansson.

Självklart fastställde vi också listan till kommunfullmäktige. Helena valde vi redan den 30 augusti att vara vårt förstanamn och nu skulle alltså hela listan bli fullständig. Valberedningen hade gjort ett bra jobb och Mats O kunde klubba namn för namn utan att några diskussioner och alternativa förslag kom upp. Jesper Englundh intar plats två och Linda Johansson går in som nummer tre.

För mig personligen innebar valberedningens förslag, vilket alltså årsmötet sa ja till, en fjärdeplats på listan. Det känns oerhört hedrande och det är med ödmjukhet och stolthet jag tackar både valberedningen och årsmötet för det förtroendet.
(Hela listan kan du hitta på Socialdemokraterna i Enköpings hemsida.)

Kvällen avslutades med god mat och dryck i glada kamraters sällskap. Det blev det officiella startskottet på valrörelsen och med sikte på vinst i september! Nu kör vi…

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.