MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Reinfeldts sjuårs-trots

Posted on

2011 tog de ”nya” moderaterna fram ett idéprogram där man bland annat började använda sig av Socialdemokratiska värdeord som solidaritet och rättvisa! Idag ser vi att de inte förstått innebörden av orden!

Man monterar ner välfärden, går från folkhem till rikemanshem och ser till att klyftorna i samhället ökar!

Trots att man får kritik både från politiska motståndare och från världsledande press och media för sin handlingsförlamning vägrar borgerligheten ta sitt ansvar!

Det brinner i Husby och då sitter moderatledaren och landets så kallade statsminister Fredrik Reinfeldt på sin kammare och likt en trotsig treåring blundar så hårt han kan, kniper och snörper ihop munnen och håller hårt för öronen och hoppas att det onda ska försvinna!

Jag kommer osökt att tänka på Alfons Åberg som, stående på ett ben, uttalar:

Stick du stygga spöke för du finns inte!

Istället för att själv ta tag i situationen, åka ut till Husby och visa att han är den landsfader han så gärna vill framstå som skickar han integrationsminister Ullenhag! Därmed visar han också tydligt att han ser på den uppkomna situationen som ett integrations- och invandrarproblem!

Snacka om att hälla bensin på en redan svårbemästrad eld (ursäkta ordvalet)!

Inte nog med det – moderatledaren lägger upp bollen på straffpunkten för Jimmy Åkesson och SD! Det här var precis vad de väntat på och såg nu sin chans!

Som ett brev på posten kom så en debatt i riksdagen initierad av just Jimmy Åkesson och det blir allt tydligare att SD är ett en-frågeparti. För inte helt oväntat lägger Åkesson skulden för det som händer i Husby på invandrargrupper och vill ”lösa” situationen genom bestraffning – att bland annat ta bort barnbidragen för de familjer där ”föräldrarna inte tar sitt ansvar”.

Han och SD vill också använda sig av vattenkanoner mot de frustrerade ungdomarna – på samma sätt som man brukar se hur diktaturer hanterar demonstrationer!

SD har genom åren hävdat att de andra riksdagspartierna ”inte vågar ta debatten”. I veckan fick vi bevis för det motsatta!

När justitieutskottets ordförande Morgan Johansson ifrågasatte Jimmy Åkesson och SD:s trovärdighet när det gäller gatuvåld och om Åkesson tänkt rensa i sitt eget parti förblev det tyst!

Johansson uttryckte det enligt följande:

För Sverigedemokraterna handlar det inte om att sätta stopp för våldet, det handlar om att återigen, om och om igen, hetsa mot invandrare. Jag undrar om Jimmie Åkesson har någon trovärdighet när det gäller gatuvåld över huvud taget?

Det var bara ett år sedan som dina egna riksdagsledamöter avslöjades med att springa runt på gatorna med järnrör.”

Det var en uppenbart irriterad SD-partiledare som skruvade sig oroligt i sin stol men som, trots att både Johansson och Jonas Sjöstedt (V) upprepade frågan om nolltolerans, vägrade ta debatten!

Som sagt var – under de senaste sju åren med en borgerlig regering och SD i riksdagen har vi fått ett samhälle där klyftorna ökar och där det förs en politik som ställer grupper mot varandra! En politik som ger näring åt högerextrema krafter och som frånsäger sig allt eget ansvar!

2014 är det val i Sverige och då har DU möjligheten att påverka det politiska klimatet! DU har möjlighet att ändra färdriktning för Sverige.

DU kan se till att vi tillsammans ska styra skutan mot framtiden! Styra i riktning mot jämlikhet, solidaritet och rättvisa – i dess rätta bemärkelse!

Det är dags att byta regering helt enkelt!

/Matz

PS. Läs Katrine Kielos ledarkrönika i dagens Aftonbladet och titta på gårdagens intervju med Timbuktu från TV4:s Nyhetsmorgon! DS.

2 thoughts on “Reinfeldts sjuårs-trots

 • Bo Andersson 2 juni, 2013 at 11:20
  Reply

  Har aldrig hört att SD skyller problemen på invandrare utan på INVANDRINGSPOLITIKEN. Men visst har du rätt i att jag och många med mig vill styra skutan åt rätt håll, som du uttrycker dig, därför går jag från att ha röstat på S ( som är ansvariga för många av dem problem som vi har i dag) till att lägga min röst på SD 2014.
  Ps. Vi är MÅNGA som kommer att välja SD 2014!

  • Matz Keijser 2 juni, 2013 at 13:09
   Reply

   Helt rätt, Bosse! I de politiska debatterna hävdar SD invandringspolitiken, men har man hängt med i vad som hänt de senaste åren så har ju deras dolda agenda blivit allt mer tydlig där man gått till angrepp mot just invandrare och andra minoritetsgrupper!

   Det är din demokratiska rättighet att välja vilket parti du vill lägga din röst på, men det förvånar mig lite att du med din bakgrund väljer ett enfrågeparti som SD! Men som sagt – den demokratiska ordningen ska råda.

   Däremot tror jag inte det är så många som du tror som faktiskt kommer att välja SD vid nästa val. Risken är att du hamnat vid fel roder! Opinionsmätningarna visar ju tydligt att partiet backar för varje ny mätning som kommer.

   Jag tror tvärtom att allt fler har genomskådat SD och deras dolda agenda. Allt fler har förstått att det inte finns rätt kompetens för att exempelvis klara av den ekonomiska biten!

   Vi får väl se hur det går i september nästa år, Bosse!

   Lycka till!

   /Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.