MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Riksdagslistan fastställd

Posted on

Idag fastställde den extra distriktskongressen riksdagslistan för Uppsala län inför valet 2014. Enköpings Arbetarekommun hade nominerat Ardalan Shekarabi som förstanamn på listan och så blev också beslutet.

Ardalan följs på listan av Agneta Gille, Uppsala, och Pyry Niemi, Bålsta. På sjunde plats på listan hittar vi första Enköpingsbo, nämligen Jesper Englundh. Jesper sitter idag i kommunfullmäktige och i skolnämnden och tar nu alltså klivit upp på riksdagslistan och ett steg närmare ett av sina mål.

Ytterligare tre personer från Enköping finns med på riksdagslistan. På 16:e plats hittas Majlene Ahlgren – ordförande för LO-distriktet Mellansverige och landstingspolitiker. Marié Karlström, fullmäktigeledamot och andra vice ordförande i Utbildningsnämnden, står på plats 26 tätt följd av undertecknad på plats 27.

Självklart känns det oerhört hedrande att för tredje valet i rad finnas med på riksdagslistan, men denna gång skulle jag vilja se det som ett lagtempolopp på cykel där vi på plats 16, 26 och 27 hjälper till att hålla farten uppe för att vårt eget toppnamn från Enköping ska få en så framskjuten placering som möjligt!

Även landstingslistan för södra valkretsen är fastställd och också där har vi ett antal representanter från vår Arbetarekommun. Enköpings toppnamn på plats 2 är Majlene tätt följd av tre spännande ”nytillskott” – Linda Johansson plats 4, Pontus Näslund plats 5 och Petra Söderlund plats 6!

En bra laguppställning som dessutom kompletteras med Sture Jalkemyr, Håkan Angsebo, Eva Ringbom, Stefan Gustavsson och Bo Berglind!

Jag ser verkligen fram mot valet och nu är det bara 294 dagar kvar. 294 dagar till maktskifte på alla tre nivåer!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.