MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Rösta S för ett rättvist Europa

Posted on

EU-valet14Den 25 maj, om 49 dagar, är det EU-val! Det handlar inte om vi ska vara med i EU eller inte utan det handlar om vilka vi vill ska sitta i parlamentet och vilken majoritet vi vill ha! Under en lång period har vi haft ett högerstyre i EU och det är dags för en förändring!

Många ställer sig frågan varför man ska rösta i EU-valet. Man anser sig inte kunna tillräckligt eller inte riktigt vet vad det handlar om. Det är inte alls så komplicerat som många tror!

Europapolitiken påverkar oss i Sverige och då ska vi självklart vara med och påverka europapolitiken – det är precis det DU gör när du lägger din röst den 25 maj! Därför är din röst viktig!

En röst på Socialdemokratin i EU är en röst för satsningar på fler jobb, rättvisa villkor och hållbar utveckling! Vi vill att svenska avtal och villkor ska gälla ALLA som jobbar i Sverige – oavsett var man kommer ifrån!

Idag saknar 26 miljoner EU-medborgare ett jobb. Nästan 6 miljoner av dem är unga! Vi har haft 15 år av europeisk högerpolitik och under dessa år har man inte lyckats öka tillväxten eller minska klyftorna mellan människor!

Istället för att, som idag, låta marknadskrafterna styra kan vi skapa ett EU för jobb och hållbar utveckling. Med ordning och reda i finanserna, en aktiv näringspolitik i hela Europa och investeringar i utbildning kan vi bryta massarbetslösheten. Då skapas jobb också i Sverige!

Vi Socialdemokrater vill:

  • investera i forskning och innovation. För att skapa fler jobb i Sverige och Europa vill vi öka investeringarna i forskning och innovation genom bland annat bättre användning av EUs fonder och forskningsprogram.
  • skapa bättre villkor för företagen. Vi behöver fler framgångsrika och växande företag som exporterar till andra länder och skapar nya jobb. Regionalfonden måste nyttjas mer effektivt för att stötta företags utvecklingsarbete.
  • skärpa den gemensamma ungdomsgarantin. Unga ska jobba eller studera – inte vara långtidsarbetslösa. Inom 90 dagar ska alla ungdomar i hela EU ges möjlighet till sysselsättning. EUs socialfond bör användas aktivt för vidareutbildning och arbetsmarknadsåtgärder.
  • ge fler kvinnor möjlighet att arbeta. Med fler kvinnor i arbete växer ekonomin och jobben blir fler. Kvinnors sysselsättningsgrad inom EU bör öka till samma nivå som männens.

En röst på Socialdemokraterna i EU-valet är som sagt en röst för ett rättvisare Europa. Det är en röst för att förhindra de högerextrema krafterna att få fäste inom den Europeiska Unionen! En röst på Socialdemokraterna i EU-valet är en röst för alla människors lika värde!

Därför vill jag att du går och röstar i EU-valet den 25 maj och jag vill att du röstar för ett rättvist och solidariskt Europa. Det gör du när du lägger din röst på en Socialdemokratisk majoritet i EU!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.