MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

S-förslag kan bli verklighet

Posted on

Visst är det väl ändå lite spännande med allianspartierna!?

De kan aldrig – jag säger ALDRIG – gå med på ett Socialdemokratiskt förslag, utan svarar med någon form av ryggradsreflex NEJ utan att ens lyssna på vad förslaget innehåller!

Jag har tidigare beskrivit hur vi Socialdemokrater drivit frågan om nattis i många år och att den moderatledda alliansen till slut genomförde detta och sedan slog sig för bröstet och menade att det var deras förslag!

Vi sår frön, men det är så torrt i den borgerliga drivbänken att det tar lång tid innan det börjar gro! När de väl vuxit till sig tar den moderledda alliansen åt sig äran trots att det är vi som sått, vattnat och gödslat!

I dagens EP kan vi läsa om att företrädare för de fyra nyanserna av blått äntligen förstått att Kulturskolan är i behov av nya lokaler! Från Socialdemokratiskt håll har vi en längre tid föreslagit att man ska utnyttja de tomma lokalerna på Joar och anpassa dessa utifrån Kulturskolans behov!

I ingressen till artikeln i EP skriver man:

Alliansen i Enköping vill inte vänta längre.

Nu är det väl så att är det några som har väntat så är det väl i alla fall personalen och eleverna på Kulturskolan. Kanske till och med lite för länge!

Hade man från allianshåll lyssnat på vårt förslag från början och inte låtit ryggradsreflexen råda hade vi kanske redan kommit en bra bit på väg! Nu ska det väl till en utredning igen – det brukar det ju bli innan de moderatledda partierna kommer till skott!

Helena Proos är som vanligt klockren i sin analys av situationen:

Det är inte första gången som de har problem att diskutera frågor som vi för på tal, för att efter några månader komma fram till samma sak” säger hon till EP!

Så här ser politiken ut idag, både lokalt i kommunen och på riksnivå! Socialdemokraterna har visioner och förslag som tyvärr inte får stöd av alliansen. När det väl sjunkit in hos de fyra borgerliga partierna försöker man få medborgarna att tro att de förslag de slutligen tar beslut om är deras egna.

Historiebeskrivning är inte deras starkaste sida kanske!

Nåja, nu kan Joar-alternativet bli verklighet i alla fall och Kulturskolan kan få de lokaler de så länge längtat efter! Vi Socialdemokrater kommer verkligen bevaka så att det här inte blir ett hastverk med en massa nödlösningar!

För nästa problem är att både Bo Reinholdsson (KD) och Bengt-Åke Gelin (M) uttrycker det i termer av att man ”kan göra de minimiåtgärder som behövs för att Kulturskolan ska kunna flytta in” och att man ”inte vill bygga fast oss i Joar om det blir så att vi flyttar därifrån om 5-10 år”!

Det här är två ”krutgubbar” som inte riktigt har koll på verkligheten! Ska Kulturskolan flytta till Joar måste lokalerna anpassas till verksamheten. Här går det inte att smälla upp ett par gipsväggar och sen tro att man ska kunna bedriva instrumentundervisning!

Det är dags för en ”reallity check” bland de blå! Gör som Solveig Zander – praktisera i verkligheten, men kanske lite mer än ett par timmar!

/Matz

2 thoughts on “S-förslag kan bli verklighet

 • Tommy Funebo (@TommyFunebo) 27 oktober, 2012 at 19:33
  Reply

  Är det inte dags för Enköping att gå ihop med Uppsala? Större resurser.

  • Matz Keijser 28 oktober, 2012 at 10:14
   Reply

   Vet inte riktigt hur det skulle förbättra situationen för eleverna och personalen på Kulturskolan?!

   /Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.