MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

(S)atsning på skolan

Posted on

Igår skrev jag om att vi Socialdemokrater vill slopa LÄX-RUT och att jag personligen gärna vill se att läxor plockas bort helt.

Det jag menar är att ALLA elever har rätt till likvärdig kunskap och för att det ska bli möjligt måste vi ge alla elever samma förutsättningar. Ett steg till att nå detta är att skapa möjligheter för lärare att få chansen att vara det de är bäst på – att vara lärare!

Idag presenterade Stefan Löfven en S-märkt satsning på skolan. Socialdemokraterna investerar 4,5 miljarder i skolan i vårt budgetförslag. Det är 6 gånger mer än regeringen!

För att varje barn ska få det stöd hon eller han behöver krävs mindre klasser de första åren i skolan, tidiga insatser och att vi ger lärarna riktigt bra förutsättningar att göra sitt jobb.

Regeringen har nu lagt sin sista budget. De är tydligt att de inte prioriterar skolan. Regeringen lägger mer än 20 gånger så mycket på skattesänkningar än på skolan. Socialdemokraterna prioriterar skolan – mindre klasser och en lärarmiljard.

Lärarmiljarden ska gå till att förbättra lärarnas karriärmöjligheter och höja kvaliteten på lärarutbildningen. Huvuddelen av lärarmiljarden avsätter vi för att gemensamt med skolans aktörer ta fram en plan för läraryrket – för att förbättra villkoren för lärare och höja läraryrkets attraktionskraft och status.

Det krävs en nationell samling för att lyfta läraryrket och nu lägger vi bottenplattan för det arbetet.

Det här var ett välkommet förslag från Löfven. Självklart är jag stolt som Socialdemokrat att det finns en politisk vilja att satsa på skolan, men jag är inte nöjd! Vi kan göra mer!

Det här ser jag som ett första steg till att åter göra den svenska skolan till världsledande och en förebild för den övriga världen.

 För ALLA våra barn och unga är bara det bästa gott nog!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.