MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Skarp kritik och krav på förändring

Posted on

Nu är det mindre än ett år kvar till valet. 361 dagar närmare bestämt (du har väl inte missat nedräkningen här till höger).

Facebook-kommentarer, Twitterflöden – sociala media fylls av oro, irritation och frustration över det femte jobbskatteavdraget.

Människor är inte dumma! Man har genomskådat den moderatledda regeringens medvetna strategi för att gynna de bäst bemedlade!

Ett tydligt tecken på detta är en debattartikel på Aftonbladet.se undertecknad Nätverket Medelklassupproret. Här levereras ord och inga visor med en skarp kritik riktad mot regeringen Reinfeldt:

Nu räcker det! Vi som har arbete, och bra lön har tjänat rejält på genomförda skatteavdrag. Vi behöver inte ett femte! Vi har råd att renovera våra kök utan fler avdrag och vi har råd att betala barnens läxhjälp – om vi nu skulle vilja anlita sådan. Däremot har ingen av oss råd med ett samhälle som inte inkluderar alla.

Tydligare än så kan det nog inte bli! Vi ser det i rikstäckande tidningar såväl som i lokalpressen – missnöjet med moderatlett styre oavsett om det är på riksnivå eller kommunal!

Signaturen ”Höj skatten” skriver i EP idag:

Sluta med alla jobbskatteavdrag, börja satsa på vården och skolan. Låt det få kosta. Jag hoppas oppositionen verkligen utnyttjar detta inferno i Enköpings kommun. Ni har verkligen ‘öppet mål’ att vinna valet 2014.

Till skillnad från moderaterna och deras stödpartier och deras uppenbara politiska trötthet visar vi Socialdemokrater på en politisk vilja att förändra och förbättra vårt samhälle. Vi lägger fram konkreta förslag för ett bättre Enköping.

På debattplats i dagens EP (och självklart även här på bloggen) skriver jag tillsammans med Helena Proos och Sverre Ahlbom med exempel på hur vi vill möta ökade krav, förväntningar och behov hos våra kommunmedborgare och näringslivet.

Det är dags för maktskifte i Enköping och nu är det som sagt bara 361 dagar kvar till det är ett faktum!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.