MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Sluta hyckla, Kent Persson!

Posted on

Reinfeldt har genom åren gjort en del mycket märkliga rekryteringar både vad gäller ministrar och partisekreterare. Ingen har väl glömt exempelvis Maria Borelius?

Senast i raden är Hilevi Engström som petas snett nedåt efter att ha misslyckats som arbetsmarknadsministern. Hon ersätts nu av Elisabeth Svantesson som, sedan hon utsågs, har fått utstå frågor kring sin delaktighet i antiabortkampanjer, sin homofobi och sin tillhörighet i församlingen Kristet center!

Partisekreterare är som sagt inte heller något som varit speciellt lyckade och så inte heller den senaste – Kent Persson! Hans företrädare Sofia Arkelsten försökte skriva om historia för att sätta moderaterna i en bättre dager! Persson vrider till nutiden i ett försök att svartmåla sina motståndare!

På debattsidan i Aftonbladet idag skriver Persson under rubriken ”Sossarnas flört med SD hotar jobben”. I debattartikeln försöker Persson hävda att Socialdemokraterna aktivt söker stöd från Sverigedemokraterna, vilket är en ren lögn. Kent Persson skriver:

Socialdemokraterna har samtidigt meddelat att man ska försöka stoppa en del av regeringens jobbskattelättnader i riksdagen med hjälp av Sverigedemokraterna. Det är ett ansvarslöst agerande som hotar jobben och riskerar att urholka människors förtroende för Sveriges politiska system.

Till att börja med kan man ju ifrågasätta moderaternas ansvarfulla politik då man lånar och skuldsätter hela svenska folket för att de sänka skatten för dem som tjänar mest?

För det andra – hur vore det om den moderata partisekreteraren höll sig till sanningen och istället redovisar att regeringen Reinfeldt är en minoritetsregering som hela tiden är beroende av att få stöd från något annat parti i riksdagen!

Så sluta hyckla, Kent Persson!

Tittar man på hur SD har röstat i riksdagen har de i drygt 60% av omröstningarna röstat med den moderatledda minoritetsregeringen. Alltså i 2 av 3 förslag som regeringen lagt under mandatperioden har man använt sig av SD som stödparti!

Jodå, SD har även röstat på S-märkta förslag. Skillnaden är bara den att då handlar det om ca 25% av gångerna.

Så om Kent Persson anser att vi Socialdemokrater ”flörtar” med SD skulle jag vilja påstå att moderaterna har bjudit in dem ända in i sängkammaren!

Nu är det ett faktum att SD har en vågmästarroll på grund av att Reinfeldt valt att regera i minoritet!

/Matz

5 thoughts on “Sluta hyckla, Kent Persson!

 • Percy Westerlund 20 september, 2013 at 21:11
  Reply

  Jo, när det gäller val av ledarfigurer har vi moderater onekligen en del att lära av socialdemokraterna. Vem minns inte den eminente partiordföranden Juholt, som överträffade alla sina partkollegor vad gällde förmågan att få medias uppmärksamhet? Att arbetsmarknadsministern är kristen och dessutom kampanjat för Ja till livet är naturligtvis gravt komprometterande, sådana extravaganser må vara fullt normala i resten av den demokratiska världen, men knappast i Sverige. Sådana bör naturligtvis rensas ut! Frågan är bara vad vi gör med alla politiskt aktiva muslimska och katolska invandrare, som ofta är långt mer ortodoxa vad gäller aborter och samkönade äktenskap än Svantesson…

  • Matz Keijser 21 september, 2013 at 09:33
   Reply

   Kan inte annat än hålla med, Percy, Håkan Juholt var ingen lyckad partiledare, men han hade åtminstone vettet att kliva av sitt uppdrag när det började blåsa ordentligt!

   När det gäller Svantesson och hennes förflutna har jag inga direkta åsikter om det. Däremot blir det lite märkligt när hon hela tiden försöker slingra sig när media ställer frågor. Vad är det hon försöker dölja?

   Det finns ju även andra inom den moderata ministersfären som utmärkt sig under de senaste åren.

   Reinfeldt själv har ju uttalat sig om ”etninska svenskar mitt i livet”. Carl Bildts oljeaffärer mörkas.

   Hillevi Engström klarar inte av att förklara vad som ligger till grund för avskedandet av generaldirektören för Arbetsförmedlingen.

   Tobias Billström är ju ett kapitel för sig, Först uttalar sig om ”blonda och blåögda” och fortsätter med ett antal klavertramp. Nu senast handlar det om misstänkt insiderbrott när han har köpt aktier i Northland Resources.

   Skillnaden, Percy, är att Håkan Juholt klev av sitt uppdrag. De moderata företrädarna sitter kvar och hålls bakom ryggen av moderatledaren Reinfeldt. Möjligen petas de snett nedåt, men de sitter kvar!

   /Matz

   • Percy Westerlund 22 september, 2013 at 11:34
    Reply

    Du är på många sätt en duktig skribent, Matz, men din produktion har ibland för mycket karaktär av ”Husbondens Röst” för att falla mig i smaken. Moderater är samhällets sabotörer och skurkar, medan sossarna är ädla riddare som på sina vita springare osjälviskt kommer de fattiga till undsättning.
    Därför finner jag inte anledning debattera din nedklassning av ledande moderater, det sker ju på autopilot. Såg i din senaste inlaga att även Anders Borg drabbats av ditt argusöga… Personligen tycker jag alla regeringar gjort en del mindre lyckade utnämningar, men det jag fann märkligt i ditt inlägg var att du hakade på vänsterdrevet mot Eva Svantesson. Hon har ju ännu inte hunnit vara minister många dagar, men hennes religion och syn på aborter gjorde henne tydligen misshaglig även i dina ögon. Hur tänkte du där Matz?

    • Matz Keijser 22 september, 2013 at 12:36
     Reply

     Tack för komplimangen, men du får nog läsa både mitt blogginlägg igen och även mitt svar på din förra kommentar, Percy!

     I blogginlägg skrev jag att Svantesson fått ”utstå frågor” från media. Alltså inget påhopp från min sida.

     Även i mitt svar på din förra kommentar påpekade jag att jag inte har några åsikter om hennes förflutna utan snarare det sätt hon bemött media och deras frågor.

     På temat nedklassning av politiska motståndare skulle jag vilja rekommendera dig att följa din partikamrat Maria Abrahamsson på Twitter. Här kan man hitta uttalanden som får mig att framstå som mesig!

     Det är som vanligt alltid lika intressant att debattera med dig, Percy, och jag ser fram emot fler tillfällen!

     /Matz

 • Matz Keijser's Blogg | Biståndspengar går till löner 24 september, 2013 at 14:27
  Reply

  […] risk för att få utstå ytterligare kritik från moderata ordförande i Enköping, Percy Westerlund, vågar jag mig ändå på att utmana ödet och återuppta temat om moderata företrädare på […]

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.