MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

S(m)edlund ingen högoddsare!

Posted on

ingvar_smedlundIngvar Smedlund tar över efter Anna Wiklund som moderaternas förstanamn i kommunen. Inte helt oväntat och personligen hade jag svårt att se någon annan lämplig kandidat.

Smedlund har en gedigen lokalpolitisk bakgrund och har bland annat suttit som ordförande i såväl Kulturnämnden som Skolnämnden. Det senare uppdraget lämnade han förra året och efterträddes av Monica Avås.

Under sina år inom kommunpolitiken har Smedlund varit en flitig debattör såväl i fullmäktige som i lokalpressen. Jag har själv haft ett antal debatterat med honom i EP där jag bland annat ifrågasatt synen på hur man ska motarbeta mobbning och kränkande behandling i skolan och även hur man bör bemöta synpunkter och kritik från medborgare.

Tyvärr slutade dessa ordväxlingar i lokalpressen i en pseudodebatt kring personangrepp, där moderaternas lokala ordförande Percy Westerlund också la sig i denna skenmanöver och gick i försvarsställning för att ”skydda” sin partikamrat.

Smedlund sa i mars 2010 i sin roll som ordförande i Kulturnämnden att moderaterna då var beredda att ”förorda en Kulturskola på Joar Blå”. Något av ett vallöfte och en upprepning av partiets vallöfte från 2006. Nu har det gått ytterligare fyra år och Kulturskolan är fortfarande kvar i sina gamla lokaler i Kyrkbacken. Vi kan nog ändå förvänta oss att Smedlund och moderaterna kommer att återvinna detta vallöfte inför årets val!

Nu är det som sagt Ingvar Smedlund som med största sannolikhet kommer att ta över efter Anna Wiklund och vara partiets lokala affischnamn i valrörelsen. Jag får väl ändå gratulera honom och önska honom lycka till i sitt nya uppdrag, men jag säger också som Helena Proos sa i en intervju med Radio Uppland:

För vår del ska det inte bli någon skillnad. Det är moderaterna, det är inte personen, som är vår huvudkonkurrent i valet!

Avslutningsvis måste jag också kommentera folkpartiesten Jenny Gavelins syn på Anna Wiklund avhopp i samma inslag i Radio Uppland där hon menade att hon förstår att Anna vill ”sluta med flaggan i topp”! Det uttalandet är svårt att tolka på något annat sätt än att Gavelin redan gett upp hoppat om att alliansen ska få förtroende att styra kommunen ytterligare en mandatperiod!

Nåja, jag ser i alla fall fram emot valrörelsen och det är väl inte omöjligt att jag och Ingvar Smedlund åter debatterar i lokalpressen under de kommande månaderna fram till den 14 september!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.