MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Solidaritet måste gå före egoism!

Posted on

Priset för det privata överflödet är det offentliga armodet.

Så skriver Daniel Suhonen på DN-debatt idag och sätter verkligen fingret på hur samhället har förändrats under sju år av alliansstyre!

Det tog ett halvt sekel att bygga det svenska välfärdssamhället, men det har tagit regeringen Reinfeldt bara sju år att montera ner detsamma! Man har med en medveten strategi sett till att klyftorna i samhället har ökat genom att urholka den gemensamma välfärden!

Man har genomfört fyra jobbskatteavdrag och lyckats komma undan med det genom att hjärntvätta det svenska folket med mantrat:

Du får ju mer i plånboken!

Även detta är en medveten strategi som ligger helt i linje med den moderata egopolitiska sköt-dig-själv-och-skit-i-andra-mentaliteten!

Man fick det stora flertalet att tro att ”mer i plånboken” var den enda sanningen utan att de egentligen förstod konsekvenserna. Men nu har verkligheten kommit ifatt svenska folket och man har genomskådat Reinfeldt och Borg!

Nu kommer dagligen inlägg i pressen och på sociala media om att människor hellre ser att de 15 miljarder som ska gå till det femte jobbskatteavdraget går till skola, vård och omsorg.

Det startas Facebook-grupper så som Medelklassupproret, som uppmanar till att maila moderata riksdagsmän och tacka nej till sänkt skatt. (För dig som inte har Facebook kan du maila ”Nej tack” till jan.ericson@riksdagen.se )

Härom kvällen debatterade finansminister Anders Borg mot Magdalena Andersson där Borg kändes märkbart tagen av situationen. I ett tappert försök att slingra sig ur Magdalenas hårda grepp kastade Borg ur sig följande argument:

Vi har bättre välfärd än många jämförbara länder!

DET ÄR OINTRESSANT, Anders Borg! Sveige har i årtionden varit ett föregångsland vad gäller den gemensamma välfärden. Hit vallfärdade regeringsrepresentanter från världens alla hörn för att förstå och ta till sig det svenska systemet!

Precis som Daniel Suhonen säger får aldrig det privata överflödet gå före gemensam välfärd! Skattesänkningar som ger mest till de som redan har får inte urholka välfärden eller utöka klyftorna i samhället! Solidaritet måste gå före egoism!

Idag har vi en regering som säger sig värna välfärdens kärna, men det räcker inte! Här är också de politiska skillnaderna tydligast!

Socialdemokratin vill åter bygga ut HELA välfärden – inte bara kärnan! Vi har en politik som bygger på investeringar i jobb och utbildning, vilket  är bättre än att låna till skattesänkningar. Så bygger vi Sverige starkt för framtiden!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.