MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Sov gott, Göran Hägglund?

Posted on

Grattis alla pensionärer! Nu blir det en skattesänkning som blir dubbelt så stor mot vad det var tänkt från början! I alla fall om man ska tro socialminister Göran Hägglund (KD)!

Det var med genuin stolthet Hägglund förmedlade detta ”glädjande” budskap till Sveriges pensionärer! Frågan är om karln inser att detta är en skymf mot dessa medborgare som byggt landet!

Han må vara riksdagens roligaste minister – men det här var fan-i-mej inte kul! (ursäkta ordvalet)

Tyvärr kommer denna skattesänkning inte räcka långt. Man får ju hoppas att ingen pensionär behöver gå på något extra läkarbesök eller hämta ut mer medicin – för det kommer inte denna skattesänkning att täcka!

Visst det låter som sagt bra att det blir dubbelt så mycket mot vad man sa från början, men vad annat var att vänta så här ett år före valet!

Däremot sägs det ingenting om att denna borgerliga skattesänkning med råge kommer att ätas upp av sänkningen av inkomstpensionen som kommer att drabba de allra flesta pensionärerna!

Det är också väldigt tyst om att höginkomsttagare kommer att få mer än fem gånger så stor skattesänkning mot en vanlig pensionär. Och då gäller det enbart i och med det femte jobbskatteavdraget!

Trots att alla dessa fakta är något som socialminister Hägglund känner väl till påstår han sig sova gott om natten!

Det är nog mer än vad Sveriges pensionärer gör när den privata ekonomin hela tiden blir sämre med lägre inkomster och högre kostnader!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.