MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Team Helena Proo(s)

Posted on

team_helena_proosIgår avslutades årets företagarmässan i Enköping. Två dagar där det lokala näringslivet fick möjligheten att visa upp sig. Nytt för i år, kanske beroende på att det är valår, var att politiska partier fick chansen att visa upp sig!

Sagt och gjort – så gjorde även vi Socialdemokrater. I en egen monter ställde vi upp Team Helena Proo(s)!

Vi delade ut sosse-kassar med matnyttigt innehåll – information om 1 maj, EU-valet, landstingspolitik och en möjlighet att bli medlem. Och så det självklara på en mässa – godis och ballonger!

Vi fick en bra monterplacering strax innanför entrén och först i raden av alla politiska partier – Vänstern, Nystart Enköping, Miljöpartiet, Centern, KD, Folkpartiet och Moderaterna.

Dag ett var det ungefär 3000 besökare. Dag två, då jag tillbringade dryga 5 timmar i montern, vet jag inte hur många som kom. Men det kändes som om det var ungefär lika många som, trots det fina vädret eller kanske tack vare just det, besökte mässan även på lördagen!

Många, väldigt många, tog sig tid för att stanna och prata politik. Mest lokalpolitik och det återkommande i mina samtal var att ”Det räcker nu”. Människor, oavsett hur man röstat i tidigare val, förklarade att man tröttnat på den moderatledda ledningen i kommunen. Att man tröttnat på att det ”inte händer någonting”!

Det senaste beskedet om det inställda ishallsbygget var återkommande. ”Hela tiden drabbas barn och ungdomar och de ideella verksamheterna” var det flera som påpekade! Bygget av kulturskolan, avsaknaden av badvakter, höjda hyror och avgifter för föreningarna – listan fylldes på hela tiden!

En man i ljus kostym slet tag i min arm och stirrade mig rakt in i ögonen. Han var uppenbart irriterad på något och min första tanke var att få ta emot kritik. ”Det är precis som du skrev i din insändare” började mannen jag veterligen aldrig sett förut!

Fortsätter det så här blir vi en övernattningsstad! Vi måste satsa mer på kulturen och idrotten! Se till att ändra på det när ni tar över!” – och där tog det slut. Han inväntade inget svar, ville inte ha en dialog, ingen respons på sina kloka tankar. Han ville bara yttra sin åsikt och ge sitt stöd till oss. Han böjde sig ner, tog en sossekasse och försvann in i folkmassan!

Jag vet faktiskt inte hur många jag samtalade med under lördagen eller hur många som bara sa sin åsikt och gick vidare. Men gemensamt för det stora flertalet var att man vill se en förändring, vill att det händer något och att man har fullt förtroende för att Helena kommer att bli ett bra finanskommunalråd!

Det känns bra nu. Det känns som vi är många i Team Helena Proo(s)!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.