MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Tomma löften och öppna armar

Posted on

oppnaarmarUnder Almedalsveckan stod Sveriges dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt (m) och uppmanade det svenska folket att ”öppna våra hjärtan”! I samma tal var Reinfeldt mycket tydlig med att moderaterna och alliansen ALDRIG skulle samarbeta med Sverigedemokraterna!

Vad var det som hände?

Mindre än ett halvår senare slår alliansföreträdare sig för bröstet och pratar i termer om att deras budget ”segrat” i riksdagens omröstning. Gick det så fort att glömma löftet Reinfeldt gav? Hur öppna är alliansens hjärtan idag?

Hur smakar segerns sötma när man är fullt medveten om att alliansens budget gick igenom på grund av ett aktivt stöd från Sverigedemokraterna? Att resultatet skulle bli så här visste alliansens partiledare och Anna Kinberg Barta (m) om. SD hade varit tydliga med att de tänkte fälla regeringens budget och rösta med allianspartierna.

Ändå anser de borgerliga företrädarna att detta var en seger! Jag skulle vilja veta hur de resonerar. Är detta en seger för Sverige när partier som säger sig stå för demokrati, människors lika värde och solidaritet aktivt söker stöd från främlingsfientliga krafter?

Det gick fort att gå från öppna hjärtan till en normalisering av rasism och främlingsfientlighet! Att moderata sympatisörer länge sneglat åt extremhögern har vi känt till under en längre tid, men nu har också partier som säger sig tillhöra den politiska mitten börjar visa sina rätta jag!

I en debattartikel i DN skriver tre Kristdemokrater och en Centerpartist om hur man kan tänka sig ”Göra upp med SD”! Det är märkligt hur ett enfrågeparti lyckats sätta agendan för det politiska arbetet, men det är mest märkligt att så kallade etablerade partier låter sig styras in i en högerriktning som inte bara luktar utan osar av historiskt misslyckande för mänskligheten!

Men nu står alltså högerpartierna där och bjuder in SD – inte med armbågen utan med öppna famnen – till aktivt samarbete. Man ser hellre en ”seger” tillsammans med SD än ett samarbete över blockgränserna för Sveriges bästa! Så mycket för Reinfeldts löfte!

Nu står vi inför ett extra val i mars. Jag hoppas nu verkligen att väljarna förstått att Socialdemokratin står upp för alla människors lika värde och aldrig kommer att vika från det ställningstagandet!

Jag hoppas att väljarna förstått att SD är ett enfrågeparti som lockar väljare genom att ställa grupper mot varandra, men när det kommer till kritan viftar med tomma löften. Att det viktigaste för SD är att stoppa all form av invandring har väl aldrig blivit så tydligt som under den senaste månaden!

Jag hoppas att väljarna har förstått att för Annie Lööf (c), Jan Björklund (fp), Göran Hägglund (kd) och Anna Kinberg Batra (m) är makten och segerns sötma viktigare än Sveriges väl och för att nå dit skyr man inga medel utan söker aktivt stöd från främlingsfientliga krafter!

Jag hoppas att väljarna har förstått!

/Matz

One thought on “Tomma löften och öppna armar

  • Matz Keijser's Blogg | Min åsikt står fast 9 december, 2014 at 14:43
    Reply

    […] har fått en hel del respons på mitt blogginlägg kring budgetomröstningen i riksdagen och olika partiers ställningstagande. Mestadels har det varit positiva tongångar, men inte helt […]

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.