MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Tomtens säck kändes halvfull

Posted on

reinfeldttomteSå har då tomtefar levererat sitt årliga jultal och i år delade han ut ett antal klappar som förmodligen föll nissarna på läppen.

Reinfeldt visade i sitt tal att min teori om att de ”nya” moderaternas politik inte är något annat än gammal beprövad högerpolitik stämmer. Eller vad sägs om lösa alla samhällsproblem med ”höjda straff” eller den om ”individuellt ansvar”?

Moderaterna har ju också presenterat sin lösning ”för ett bättre Sverige” i form av fem punkter om hur man ska bekämpa ungdomsbrottslighet och människohandel!

Däremot var det i Reinfeldts tal en total avsaknad gällande lösningar på den höga arbetslösheten eller de låga resultaten i svensk skola!

Personligen fick jag en känsla av att detta tal var upplagt mer för att visa att moderaterna utmanar Sverigedemokraterna i deras näst viktigaste fråga – kriminalpolitiken. Därmed blev det också ett försök att locka tillbaka före detta moderatväljare som förflyttat sig än mer åt höger i de senaste väljarundersökningarna!

Jodå, tomtefar levererade några riktigt hårda paket, men jag tror de flesta nog hade förväntat sig mer. Säcken kändes knappt halvfull och det var som sagt en del saker på svenska folkets önskelista som inte levererades!

/Matz

3 thoughts on “Tomtens säck kändes halvfull

 • Micke 16 december, 2013 at 23:45
  Reply

  Jag vet verkligen inte hur jag röstar nästa år. Verkligen inte. Men jag här håller jag nog med dig. 100% faktiskt.

  • Matz Keijser 20 december, 2013 at 19:43
   Reply

   Tack för medhållet 😉
   Det är bara du som kan avgöra vilka du vill lägga din röst på i valet. Det måste kännas rätt för dig och du ska välja det parti som har en politik som tilltalar dig mest!
   Oavsett – det viktigaste är att du går och rösta! Om du sen lägger din röst på S tackar vi dig självklart och ska förvalta det förtroendet på bästa sätt!
   /Matz

 • Micke 16 december, 2013 at 23:45
  Reply

  Men här*

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.