MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Ungdomsarbetslöshet är diskriminering

Posted on

UngdomsarbetslöshetDen moderatledda regeringen, med Fredrik Reinfeldt och Anders Borg i spetsen, cementerar fast en hel generation i det utanförskap man i två valrörelser sagt sig vilja motarbeta och som man så tydligt menat att man föraktar!

Trots att man lovat förändringar i frågan och drivit igenom såväl sänkt restaurangmomsen som sänkt arbetsgivaravgift för unga kvarstår det faktum att ungdomsarbetslösheten är för hög. I augusti låg den på 21% vilket är en höjning jämfört med samma månad förra året!

Nu får moderatledaren kritik även från de egna leden. MUF:s förbundsordförande Erik Bengtzboe går till starkt angrepp mot sin partiledare i en debattartikel i Expressen och skriver bland annat:

Många unga känner hopplöshet i stället för framtidstro, och tycker inte ens det är lönt att ­anstränga sig för att kunna få ett jobb.

Bengtzboe kritiserar också i sin debattartikel alliansens arbetslinje där han menar att det inte lönar sig för alla att jobba trots de jobbskatteavdrag som är genomförda. Han skriver vidare:

För många som lever på ­försörjningsstöd kan ett arbete vara en ren ­minuskalkyl.

MUF:s förbundsordförande går till och med så långt att han kallar den moderatledda alliansens misslyckade ungdomspolitik och resultatlösa reformer för ”diskriminering av unga” och kräver att den ska upphöra omedelbart!

Bengtzboe avslutar sin debattartikel med att konstatera att ungdomar i det Sverige som styrs av den moderatledda alliansen är trötta på att sitta vid sidlinjen och vill istället vara med i gemenskapen på arbetsmarknaden!

Ungdomsarbetslösheten har under en allt för lång tid legat på ett allt för hög nivå. Från Socialdemokratiskt håll har vi gång efter annan påpekat hur verkligheten ser ut, men alliansföreträdare från samtliga fyra partier har hela tiden valt att blunda för densamma!

Nu när kritiken kommer från de egna leden blir det kanske en väckarklocka för moderatledaren och hans anhängare – men vi ska kanske inte hoppas på för mycket!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.