MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Vad vill SD lokalt?

Posted on

Jag fortsätter titta lite närmare på de lokala partierna som ställer upp i valet till kommunfullmäktige och idag har lotten fallit på SD.

Det är svårt att hitta några genuint lokala frågor på deras agenda och det är ganska talande för hur det sett ut även i fullmäktige under de två senaste mandatperioderna.

Det stora fokuset ligger på att stoppa invandringen och att alla problem i vårt samhälle beror de flyktingar som kommit hit.

Jag fastnade på Lars Franzéns presentation på deras lokala Facebook-sida. Även här lyser de lokala visionerna med sin frånvaro. Trots att Franzén som rubrik har ”Kommunal handlingsplan mot
våldsbejakande extremism” så handlar det till största delen om hur man ska ”stärka lagarna” kring denna fråga.

Även detta känner vi igen från debatter i fullmäktige, där det gång efter annan visat sig att SD:s representanter har svårt att skilja på vad som är kommunala och statliga angelägenheter och ansvarsområden.

Istället för att tala om sina visioner för vår kommun och dess utveckling väljer Franzén att fokusera på ”den islamistiska ideologin, skattefinansierad omskärelse av barn, servering av kött från djur som slaktats under stressfulla religiösa ritualer”.  Den här gången också!

Trygghet är dock en fråga som SD gärna återkommer till. Här i Enköping vill man sätta upp övervakningskameror och ha patrullerande väktare i staden. Det handlar framför allt om trygghet för flickor och kvinnor.

Det blir ju lite extra spännande när man samtidigt står för att motarbeta kvinnors rättigheter och möjligheter. Det finns ett tydligt motstånd mot ett mer jämlikt samhälle, vilket blir extra tydligt då SD vill:

  • sänka abortgränsen från dagens v18 till v12
  • att barnmorskor ska kunna vägra utföra aborter
  • att samkönade förhållande inte ska ha möjlighet att skaffa barn med assisterad befruktning
  • att genuspedagogiken i förskolan ska tas bort
  • slopa pappamånaden
  • återinföra vårdnadsbidraget
  • återinföra sambeskattning

Så mycket för kvinnors trygghet! Den ska enligt SD lagstiftas bort. För ett mer ojämlikt samhälle helt enkelt!

Jo jag vet – det här skulle handla om de lokala partiernas frågor, men när det inte finns några lokala visioner är det svårt att granska dem.

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.