MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Välfärdens kärna börjar skrumpna

Posted on

Idag skriver moderaten Oscar Widman och ifrågasätter Socialdemokratisk arbetsmarknadspolitik. Bland annat undrar Widman varför vi motsätter oss halverad restaurangmoms och RUT-avdrag.

Vi kan väl börja med att konstatera att den halverade restaurangmomsen inte gett i närheten av de effekter som man utlovat vad gäller nya arbetstillfällen. Detta har varit och är ett rent branschstöd till restaurangägarna!

När det gäller RUT-avdragen kan man också ifrågasätta om det är rimligt att bara vissa ska ges möjlighet till exempelvis läx- och städhjälp och varför de som inte har råd med detta ändå måste vara med och finansiera det för de som borde kunna betala själva?

Widman avslutar med att säga:

Er politik drabbar ungdomarna i Enköping och vår gemensamma välfärd

Jag måste nog be Oscar Widman att ransaka sig själv och sitt parti. Sverige har idag en av Europas högsta ungdomsarbetslöshet och välfärden som den ser ut idag är ett resultat av den moderatledda regeringens nedmonteringspolitik!

Men vi börjar bli vana vid att moderaterna förvränger verkligheten och inte vågar stå för sin egen politik! Man skyller hela tiden på Socialdemokratin när det går dåligt!

Eller så har man bara ”otur”!

Vi vill åter igen bygga upp välfärden värd namnet och göra den tillgänglig för ALLA! Inte bara välfärdens kärnan och inte bara för vissa!

Vi vill att alla barn som har behov av läxhjälp också ska få möjlighet att få det – kostnadsfritt för familjerna!

Vi vill se till att ungdomar snabbt ges möjlighet att komma ut på arbetsmarknaden och ge rätt insatser för att göra det möjligt!

Så ser Socialdemokratisk politik ut till skillnad från den moderatledda regeringens!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.