MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Väljarna ger besked

Posted on

För ett par veckor sedan gick Stefan Löfven ut och förklarade att Socialdemokraterna kommer att gå till val som ett parti och med sin egen politik. Något som jag välkomnade, men som av borgerliga partiledare mottogs med syrliga kommentarer och hånflin!

Framför allt var det centerledaren Annie Lööf och folkpartiets Jan Björklund som visade kalla handen där den sistnämnde kallade Löfvens utspel som ”pinsamt”. Även moderatledaren Fredrik Reinfeldt försökte likt en blöt hund skaka av sig detta och sa att  det är lika realistiskt som att ”upphäva tyngdlagen”!

Så härom dagen kom beskedet från svenska folket. 55% vill att partierna ska gå till val som egna partier. Enbart 33% vill se en fortsatt valrörelse där blocken står mot varandra.

Nu skulle man ju kunna tro att man bland borgerliga väljare har en stor övervikt för att fortsätta allianssamarbetet, men det verkar inte bättre än att även här svänger stödet för alliansen. Hela 43% av de som röstar borgerligt vill se sina partier bryta samarbetet och går in i valrörelsen som egna partier!

Och kanske är det så att de moderata stödpartierna skulle tjäna på att gå sin egen väg. För faktum är ju, om man bortser från fp:s skolpolitik, att de små partiernas politik har kommit helt i skymundan till fördel för den moderata agendan!

Hur det här beskedet kommer att påverka valrörelsen är svårt att säga. Klart är i alla fall att vi Socialdemokrater kommer att föra fram vår egen politik – den politik vi kommer att föra i regeringsställning efter valet i september!

Därför ser jag också fram emot valrörelsen. Jag ser fram emot att få prata Socialdemokratisk politik med väljarna här på bloggen, i sociala media och på gator och torg!

Nu ska vi snart att ett kort uppehåll över jul och nyår, men sen kör vi igång igen och då är det bara att kavla upp ärmarna och trampa gasen i botten!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.