MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Valkonferensen 2021

Posted on

Distriktsordförande Ardalan Shekarabi inledde valkonferensen med 288 dagar kvar till valet den 11 september.

Idag fattade vi beslut om listorna till regionfullmäktige för de tre länsdelarna – norra, mellersta och södra. Självklart har vi också fattat beslut om riksdagslistan där vi från Enköpings Arbetarekommun har Marcus Wennerström som vårt toppnamn och målsättningen är förstås att han med femte plats på listan ska komma in och kunna titulera sig som riksdagsman.

Vi nominerade också till regionråd och här är Enköpings självklara namn Helena Proos och som partidistriktet ställer sig bakom. Vi beslutade också att nominera Vivianne Macdisi från Uppsala.

Gästtalare för dagen var ingen mindre än vår nyvalda partisekreteraren Tobias Baudin, som bland annat och självklart lyfte vikten av facklig-politisk samverkan. Han var lika tydlig med att vi ska gå till val på våra socialdemokratiska värdering. ”Vi ser samhällsproblemen och vi ska göra någonting åt dem!

Valet av Tobias Baudin som partisekreterare har jag sagt förut var ett genidrag. Efter hans fantastiska tal på valkonferensen bekräftades den tesen. Han är en duktig retoriker som talar fritt ur hjärtat, han är påläst och kunnig, han blandar fakta med humor på ett bra sätt – han är en inspiratör. Jag är övertygad om att jag inte var ensam om att känna mig peppad och taggad för att dra igång valrörelsen på riktigt – för fyra nya år!

Det är härligt att träffa partikamrater från hela länet. Man ser alltid fram emot distriktskongresser och valkonferenser. Det ger möjlighet att nätverka och knyta nya kontakter, möjlighet att prata politik med många och likasinnade samt att bli inspirerad och sporrad. Just ett sånt här år är det en fantastisk språngbräda in i valrörelsen.

NU KÖR VI!

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.