MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Varför användes inte alla pengarna?

Posted on

Publicerat i EP 2013-02-19

Ännu en långbänk!I 2012 års budget så fanns det en pott pengar avsatta till Sociala Investeringar. Pengar var beslutade av Kommunfullmäktige och skulle användas till olika utvecklingsprojekt i kommunen.

När vi nu ser bokslutet så finns det till vår förvåning 4,8 miljoner kronor kvar och som nu försvinner och inte längre kan användas för att utveckla verksamheten i kommunen.

Vi frågar dig Anna Wiklund, högste ansvarig fanns det inte några utvecklingsbehov ute i verksamheterna under 2012? Eller är förklaringen helt enkelt att den moderatledda majoritetens inte vill eller ser behovet av att utveckla verksamheten i kommunen?

Finns det inga behov att förbättra skola, äldreomsorg, fritid och kultur för att ge några exempel? Var tog det ”entreprenöriella tänkandet” vägen Anna? Är det bara ett ord som du använder men aldrig sätter verklighet bakom.

De sociala investeringarna skulle kunna ha använts till att främja nytänkande, entreprenörskap och kreativitet och förbättrat för både gammal och ung. Det var så vi tänkte när vi drev igenom möjligheten med sociala investeringspengar.

Hur tänkte ni? Eller har ni inte tänkt färdigt än? Räckte kreativiteten bara till ytterligare en långbänk! Lika lång som processen med kulturskola, kulturhus, simhall etc. etc.”

4 ,8 miljoner blev kvar! Varför frågar vi oss?

Helena Proos Oppositionsråd
Sven Jansson Ledamot Kommunstyrelsen
Solveig Sundblad Ledamot Kommunstyrelsen
Lars Van Aller Ledamot Kommunstyrelsen
Marie Karlström Ledamot Kommunstyrelsen
Rolf Carlsson Ersättare Kommunstyrelsen
Matz Keijser Ersättare Kommunstyrelsen

Samtliga Socialdemokrater

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.