MATZ KEIJSER

ORDFÖRANDE FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I ENKÖPING

Verklighetens Monopol-spel

Posted on

monopolspelpjaserSå var då friskolorna och deras vinstintressen en het potatis igen! Och jag får vatten på min kvarn! Nej, jag vet att man inte ska dra alla friskolor över en kam, men det är de stora friskolejättarna som tenderar svärta ner hela friskolesektorn.

Den här gången är det Academedia som enligt uppgift ska ha skatteplanerat och plockat ut hundratals miljoner kronor i vinst! Ändå hävdar man att man återinvesterar allt i sina verksamheter.

Skatteverket anser det vara så pass allvarligt att man säger att det är ”ett hot mot svenskt skatteunderlag”!

Jag mår ärligt talat illa! Det här är skattemedel som pumpas in i dessa utbildningsföretag. DU och jag är med och finansierar dessa företags verksamheter! Då väljer de att ”skatteplanera” och plocka ut vinster. De är beroende av skattemedel och väljer själva att skattefuska!

Detta har den moderatledda regeringen bara stått bakom sedan de kom till makten 2006. Jo, så är det faktiskt!

Det var nämligen så att den Socialdemokratiska regeringen Persson tillsatte en utredning vars syfte var att förhindra riskkapitalbolag att kunna profitera på skolverksamheter och kunna plocka ut vinster!

Bland det första regeringen Reinfeldt gjorde efter de tillträdde 2006 var att var att, fullt medvetet, stoppa denna utredning. Därför blir det inte annat än löjeväckande när finansminister Anders Borg nu ”ser allvarligt” på Academedias skatteplanering!

Det är inte trovärdigt längre! Så fort det börjar blåsa upp fungerar den moderatledda regeringen som en vindflöjel. Det snurrar till ordentligt, kappan vecklas ut och vänds i vindriktningen! Nu ”ser man allvarligt” på den uppkomna situationen, men man har varit fullt medvetna om att detta var effekterna att vänta!

Det som får mig att må mest illa (näst intill spyfärdig) är att de som drabbas, som bara ses som utbytbara spelpjäser i detta verklighetens Monopol-spel där det handlar om att den som tjänar mest vinner, är våra barn – den svenska skolans elever!

Nya trianguleringspartiet moderaterna, deras regeringsallians och riskkapitalbolagen väljer att spela rysk roulett med barnens och ungdomarnas framtid! Det måste bli ett stopp – det räcker nu!

Det är hög tid för en Socialdemokratiskt styrd regering! Det är hög tid för en politik som vågar ställa krav på privata skolverksamheter och som kommer att kräva insyn!

/Matz

Kommentera

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.