– Vi lever i en tid då sammanhållningen i EU är avgörande för vår kontinents framtid. Ett splittrat EU kommer aldrig att kunna stå upp mot Ryssland och det är farligt för Sverige, sa Magdalena Andersson i SVT:s ”30 minuter”.

Det är precis det EU-valet den 9 juni handlar om. Europa står i ett avgörande skede av historien. I en farlig omvärld vill Socialdemokraterna att EU ska fortsätta stå för stabilitet, säkerhet och styrka.

Det behövs fler svenska socialdemokrater som står upp för svenska folket i EU – inte fler parlamentariker som eldar på splittringen och konflikterna i Europa. Huvudmotståndare för Socialdemokraterna i Europavalet är den politiska kraft som leder det svenska högerblocket, Sverigedemokraterna. Det är de som företräder splittring och som höjer konfliktnivån – i en tid där mer sammanhållning behövs.

– Vi är i en avgörande tid för Europa, där vi i praktiken har en ny järnridå som är påväg att rullas ut över Europa. Vi har en kamp mellan mer autoritära styren och mer demokratiska styren, menade Magdalena Andersson i 30 minuter.

Den här tidpunkten i Europa är helt avgörande att vi har ett starkt EU, att vi stärker vår samverkan. Det är bara så vi kan stå upp mot Rysslands ambitioner att styra över andra länder.

Socialdemokraterna sätter Sverige och svenska folket främst i Europa genom att:

  • Bekämpa gängkriminalitet.
  • Få svensk ekonomi på fötter igen.
  • Öka säkerheten och den europeiska sammanhållningen.
  • Fler länder ska ta sitt miljö- och klimatansvar.

Den 9 juni är det val till Europaparlamentet i Sverige. Du kan förtidsrösta från och med den 22 maj och fram till och med den 9 juni.

Din röst är viktig – för ett mer sammanhållet Europa!

/Matz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *